През 1938 г. Орсън Уелс, американски актьор и водещ на

...
През 1938 г. Орсън Уелс, американски актьор и водещ на
Коментари Харесай

Истината за аутопсията на извънземно в Розуел

През 1938 година Орсън Уелс, американски артист и водещ на радио шоуто „ The Mercury Theatre on the Air “, се оказва най-популярният човек в Америка. Предишната вечер той прави радиоадаптация на „ Война на световете “ от Хърбърт Уелс, трансформирайки 40-годишния разказ във подправени вести за марсианско нахлуване в Ню Джърси.
Нацията е обзета от суматоха, само че даже и това не може да се съпостави с въздействието на черно-белия филм, прочут още като „ извънземна аутопсия “, който провокира мощна серия от тайни теории.
Всеки НЛО-ентусиаст знае за случая в Розуел, Ню Мексико през юли 1947 година Вече дълги години теорията за аварирал „ летящ диск “ с извънземни, останал надълбоко засекретен от американското държавно управление, владее света. Властите в Съединени американски щати към момента не са излезли с публични изводи, а материалите са строго секретни.


На 28 август 1995 година в мрежата на телевизионните канали FOX е излъчена документална стратегия, наречена „ Извънземна аутопсия: факт или небивалица? “. Тя съдържа 17-минутен черно-бял видеоклип, в който държавни патолози със защитни костюми вършат дисекция на мъртвец на извънземно създание, евентуално възобновено от злополуката на летателния уред в Розуел през 1947 година
Милиони гледат записа, само че незабавно се появяват и подозрения за достоверността на фрагментите, предоставени от продуцентите Рей Сантили и Гари Шуфийлд. Сантили твърди, че се е сдобил с тях през 1992 година от пенсиониран американски боен оператор, само че отхвърля да разкрие самоличността му. Малко по-късно излиза изявление с „ оператора “ на видеото, чието име, лице и битие остават мистерия. През 1996 година се доближава консенсус, че филмът най-вероятно е машинация, а малко над 10 години по-късно част от истината става ясно.

През 2006 година английската мрежа Sky излъчва стратегия с водещ Иймън Холмс, която съумява да надмине триумфа на „ Извънземна аутопсия: факт или небивалица? “. В програмата е включено самопризнание на Сантили, че лентата, продадена на FOX през 1995 година, е подправена. Той твърди, че видял истинския филм един път, само че фрагментите били извънредно развалени. Сантили и Шуфийлд пресъздали декора, наели артисти и снимали своя лична версия. Разкрили също, че „ операторът “ от изявлението преди повече от десетилетие в действителност бил скитник, който намерили на улицата.
Режисьорът на 17-минутното видео Спирос Меларис също разрушава част от мистерията. Той твърди, че предприемач на име Рей Сантили се свързал с него в Кан и настоял Меларис да направи документален филм за извънземна аутопсия.
„ Всичко, което ни трябваше беше месар, остаряло здравно съоръжение, ретро фрагменти, другар, който работи в отдела за специфични резултати на хитовия ефирен сериал ‚Доктор Кой ” – и бюджет от 39 000 $. “

 Сцена от кино лентата, пресъздадена в мзя на извънземните в Розуел Сцена от кино лентата, пресъздадена в Музея на извънземните в Розуел
Меларис също споделя, че в функциите на „ държавни патолози “ влезнали негови другари, а брат му помагал зад кулисите. Джон Хъмфрис, прочут с работата си за „ Доктор Кой “, пресъздал натрупа на извънземното като зашил скотски органи в тяло от латексова пяна, направено по отливка на личния му 10-годишен наследник. Кадрите били снимани в лондонски апартамент.
Това не е първият път, в който режисьорът твърди, че видеото е подправено, само че за първи път признава, че извънземната аутопсия е машинация. „ За мен беше просто смешка, само че научих урока си и изпитвам скрупули на съвестта “, споделя Меларис пред Metro. Той счита, че казусът с мистериозния черно-бял видеоклип е завършен, само че същинските вярващи отхвърлят това.

Според НЛО-ентусиастите „ държавното управление “ се е добрало до Меларис, който е следващият, опитал се да прикрие истината за случилото се в Розуел преди повече от 70 години.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР