През 1903 г. са направени първите три мотоциклета Harley-Davidson в

...
През 1903 г. са направени първите три мотоциклета Harley-Davidson в
Коментари Харесай

Harley-Davidson празнува 120 години - видео

През 1903 година са направени първите три мотоциклета Harley-Davidson в заслон за дърва в заден двор в Милуоки, Съединени американски щати. Но можеха ли тогава Уилям Харли и тримата братя Дейвидсън да знаят, че тяхната компания ще издържи цели 120 години тестване на времето?

В началото на 20 век в Съединени американски щати има огромен брой производители на мотоциклети. Те идваха и си отиваха, само че Harley-Davidson остана. Като единствен производител в света, компанията създава без значение мотоциклети в продължение на 120 години без спиране. Harley-Davidson бе и най-големият производител на мотоциклети в света за 17 години, разполагайки с монументална фабрика близо до бараката за дърва на настоящето Джуно Авеню в Милуоки.

Прародителят на актуалния Harley е пуснат тук през 1936 година - моделът E/EL с оптималната скорост от към 145 км/ч с V2, прочут като Knucklehead. Днес Harley-Davidson към момента е вкъщи си в Милуоки, където всичко е почнало, и макар че са пробвали всичко от двутактовите мотори през 50-те години до боксерите с огромен размер, компанията остава лоялна към четиритактовия V2.



С Milwaukee-Eight и Revolution Max производителят на мотоциклети сега създава две разнообразни концепции на мотори – 45-градусов, V2 с въздушно изстудяване с течно охлаждана изходна зона и 60-градусов V2 с течно изстудяване. Кубатурите варират от 975 до 1923 кубични сантиметра, а моторите доставят до 112 кВт/152 к.с. Модерни функционалности като електронни системи за подкрепяне, Bluetooth връзка с мобилен телефон и най-съвременна информационно-развлекателна система от дълго време са намерили своето място в машините от Милуоки.



Но това, което остава и в никакъв случай няма да се промени, е специфичната аура на Harley-Davidson - неговият външен тип, тон и чувството, което предава, са неповторими. Той значи отношение към живота, което върви ръка за ръка с полезности като независимост, характерност и неконформизъм.



Ще има празненства през 2023 година – да вземем за пример на празненството по случай 120-ата годишнина на Европа, което ще се организира в Будапеща от 22 до 25 юни, и несъмнено на всички места, където приятелите на американската марка се срещат, купонясват и приказват за бензин. Повече информация за събитията на Harley-Davidson.com.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР