През 1878г. руските войски начело с генерал Гурко побеждават османците

...
През 1878г. руските войски начело с генерал Гурко побеждават османците
Коментари Харесай

На този ден: Открита е най-високата сграда в света

През 1878г. съветските войски отпред с военачалник Гурко побеждават османците в Битката при София. Това води до освобождението на София от османско господство.
Прочетете още
През 1924г. е гласуван Закон за отбрана на страната. Той дава права на репресиране на всички, които заплашват сигурността в страната. Насочен е главно към комунистите, които огранизират Септемврийското въстание, което е разгромено. Законът е анулиран 20 години по-късно. 

През 1926г. е формирано е четиридесет и третото държавно управление на България, отпред с Андрей Ляпчев. То съумява да даде нужното успокоение в страната и България стартира да се възражда след тежките години. 



През 1980г. американският президент Джими Картър афишира, че Съединени американски щати афишира протест на Олимпийските игри в Москва, като причина е изтъкната нахлуването на руските войски в Афганистан. Четири години по-късно и Русия бойкотира Олимпиадата в Лос Анджелис 1984г. 

През 1990г. в България е учредено Движението за права и свободи с ръководител Ахмед Доган. 

През 2010 публично е открита най-високата постройка в света Бурж Халифа в Дубай, Обединените Арабски Емирства. Сградата е висока 829.8 метра. 10 години по-късно Бурж Халифа продължава да е водач в тази ранглиста. 

Роден е британският физик Исак Нютон, който е считан за най-великия академик в света. Днес е роден и българският артист Христо Шопов, който е един от актьорите ни изиграл функции в много непознати продукции, в това число и " Страстите Христови " на Мел Гибсън.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР