Преяждането и обездвижването – това са сериозните проблеми по празниците.

...
Преяждането и обездвижването – това са сериозните проблеми по празниците.
Коментари Харесай

Проблемите по празниците: Преяждането и обездвижването

Преяждането и обездвижването – това са сериозните проблеми по празниците. Често те са съчетани и с пиенето на алкохол. Според доктор Гергана Николова това е съществено предизвикателство пред ендокринната система на човек.

„ В момента сме като античните римляни – седим, похапваме, полягваме. Сливаме закуската с обяда и вечерята. Има доста неща, които може да си поръчаме, само че те са доста въглехидратни. Съчетани с обездвижването и поливането на алкохол, който не е безпаричен откъм калории, е съществено предизвикателство пред нашата ендокринна система ”, сподели доктор Гергана Николова по.

„ Преди празниците при нас понижава потока от пациенти, тъй като никой не желае да му спрем яденето и пийването. Проблемът настъпва след празниците. Тогава се обострят проблемите ”, изясни още доктор Николова.

Като сериозен проблем тя дефинира и затлъстяването при децата.

Освен това имало и  пандемия от диабет, изясни Николова.  

Тя горещо предложи децата да играят на открито.

 Относно вирусите, доктор Николова изясни, че пред лекарските кабинети е „ като в прекрасен мол преди Коледа ”. „ Има всичко, всякакво многообразие. Потокът върви непрестанно. Зима е, има вируси. Не можем да кажем по кое време, само че грипната вълна ще пристигна ”, сподели доктор Николова.

Повече гледайте във видеото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР