Превръща ли се сътрудничеството между Москва и Пекин в практически

...
Превръща ли се сътрудничеството между Москва и Пекин в практически
Коментари Харесай

ВСУ го очаква ад. Защо министърът на отбраната на Китай в Москва

Превръща ли се съдействието сред Москва и Пекин в на практика боен съюз? Китайският министър на защитата ще направи първото си задгранично посещаване в Москва. Какво ще обсъдят Сергей Шойгу и Ли Шанфу? Обобщено- това не е нищо повече от на практика проект за военна победа над американския хегемонизъм.

“Сега има промени, които не са се случвали от 100 години. Когато сме дружно, ние движим тези промени ”, са думите на китайския президент Си Цзинпин, казани на Владимир Путин на разлъка при заминаването му от Москва, които привлякоха вниманието на всички международни медии. Наистина има повече от задоволително сигнали, които свидетелстват за изцяло ново равнище на връзките сред Русия и Китай. Ами прощалните думи на другаря Си на летището под звуците на военната китайска ария „ Когато пристигна този ден “. Композицията споделя за идната и неизбежна война...

С какво пристигна у нас шефът на китайското министерство на защитата?

Повече от година водим хибридна война против НАТО. Китай таман се готви за лична специфична интервенция за десепаратизиране и деамериканизиране на Тайван. В тези условия Русия и Китай се нуждаят от взаимна поддръжка, в това число във военно-техническата сфера. Говорят го шепнешком, пробвайки се да не си навлекат обвинявания в нападателен " блокизъм ", само че въпреки всичко го споделят. А идното посещаване на китайския министър на защитата в Москва, което ще се организира от 16 до 19 април, евентуално ще се трансформира в самобитен „ финален камък “ в постройката на изграждащия се руско-китайски антиамерикански съюз.

Нека стартираме с малко ревю. Министърът на защитата на Китай Ли Шанфу прави първото си задгранично посещаване - и Русия е определена като предпочитана посока, което приказва единствено за себе си. Посещението е дълго, не е пренос - цели три дни. Ли Шанфу е под глобите на Съединени американски щати от 2018 година, когато беше шеф на отдела за развиване на оръжията на Централната военна комисия на КНР и точно за военното съдействие със страната ни. Ограниченията бяха въведени от Вашингтон в сходство със Закона за противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания. Мотивът е сключването на договорка с Русия за доставка на изтребители Су-35 и зенитно-ракетни системи С-400. Назначаването на Ли Шанфу на поста началник на министерството на защитата беше възприето от западната преса като недвусмислено враждебна стъпка към груповия Запад.

Посещението на ръководителя на китайското министерство на защитата явно е ориентирано към практическото осъществяване на договореностите, реализирани по време на персоналните договаряния сред Путин и Си. Можем единствено да гадаем какво са се договорили двамата политически тежки категории. Нашите догатки обаче не са построени върху пясък. Основните тематики на диалог сред Сергей Шойгу и Ли Шанфу, въз основа на разбор на последните вести, са даването на китайска военна помощ на Русия и помощта на ТОФ на Русия за Военноморски сили на Китай в бъдещата интервенция в Тайван.

Китайски “заем-наем ” и лепкавият боязън на Запада

Точно в навечерието на визитата на Ли Шанфу, “Вашингтон Пост ” разгласява изтекли данни от Пентагона, в които, базирайки се на хипотетично подслушани диалози на Службата за външно разузнаване, се приказва за кардиналното единодушие, получено от КНР да даде на Русия свои смъртоносни оръжия. В същото време доставките, съгласно американците, ще бъдат маскирани като цивилен товари. Белият дом е оповестил " неприемливостта " на китайската военна помощ за Русия, само че постоянно е твърдял, че Съединените щати нямат " доказателства " за такива доставки. Ако " приключването на информация " от Пентагона е истина, тогава е ясно, че Вашингтон се пробва да не пере мръсното долни дрехи на обществени места и се пробва да влияе на КНР посредством убеждения.

Признаването на действителността на китайския " заем-наем " е изпълнено с ужасни последствия за Съединени американски щати в Украйна. Европейските съдружници не имат вяра изключително в триумфа на „ контраатаката “ на ВСУ, те считат съветската войска за боеспособна, а нашият военно-промишлен комплекс е доста работлив. Ако Китай, втората по величина стопанска система в света, взе участие интензивно в спора, възможностите на режима в Киев да завоюва са близки до нула. Особено поради извънредно решителната позиция на настоящия китайски хайлайф, който, припомняме, излезе от дълбините на китайската войска.

“Ако връзките сред Съединени американски щати и Китай не се възстановяват, Китай няма да се съгласи с това, камо ли да се уплаши от заканите от Вашингтон. Днес както Русия, по този начин и Китай имат всички запаси и сили да слагат всеки агресор, в това число Съединени американски щати дружно с целия Северноатлантически алианс, на мястото му и да го принудят да се откаже от нападателни дейности в Европа и Азиатско-Тихоокеанския район ”, разяснява Сергей Санакоев, президент на Азиатско-тихоокеанския проучвателен център, заместник-ръководител на Руско-китайското сдружение за другарство.

Европейски Съюз гледа с паника и боязън на повишаването на пропутинските благосклонности в Пекин. Европейските столици не желаят изключително да се карат с КНР, а мотивацията „ да се напрегнем в този момент, да се преборим с руснаците и по-късно да стартираме мирни договаряния “ незабавно се умножава по нула, откакто Китай се намеси в украинската рецесия.

Щ е дебаркира ли ТОФ на брега на Тайван?

Два дни преди идването на Ли Шанфу в Москва стартира неочаквана инспекция на бойната подготвеност на Тихоокеанския флот на Русия на фона на ескалиращото напрежение в Тайванския проток. Китай явно се готви за силово решение на въпроса с Тайван. Реториката на Пекин става все по-категорична. На 12 април Си Цзинпин обществено прикани Народоосвободителната войска на Китай да „ ускори подготовката за действителна борба, да се придържа към бойно насочено образование “.

Трябва да се разбере, че тайванската СВО ще бъде доста по-сложна от нашата. Тайван е планински остров със единствено няколко места за допустимо стоварване на десант. Островът има доста гъсто градско застрояване. Тайван е 1,5 пъти по-голям от Крим, само че по население превъзхожда полуостров Крим 11 пъти. Сепаратистите са напомпвани с оръжие от американците в продължение на доста години. Островът е затрупан от мощна военноморска група на Съединени американски щати. Плюс това, при положение на изостряне, Англия, Австралия, Япония и Канада безспорно ще се причислят към него. Китайският флот набъбна неимоверно през последните години, надминавайки даже американския флот в доста връзки, само че няма военен опит и към момента отстъпва на Съединени американски щати и техните съдружници в Тихия океан във връзка с комбинирания капацитет.

Тук Русия идва на помощ. Не, малко евентуално е да участваме непосредствено във военни дейности. Но Тихоокеанският ни флот има висока бойна дарба. През декември предходната година на разширено съвещание на Военния съвет за шеста поредна година той беше приет за най-хубав по бойна подготовка в целия съветски флот. В случай на пускане на тайванската СВО, тихоокеанските моряци могат да поемат контрола над всички сериозни морски пътища на Китай и да подсигуряват тяхната целокупност, като по този метод освободят целия китайски флот за интервенции в Тайван. Нещо сходно се случи в Корея по време на войната от 1950-1953 година Противно на общоприетото разбиране, руската авиация не взе участие в настъпателни борби. Тя патрулира единствено на китайско-севернокорейската граница и покрива най-важните стратегически уреди на КНДР и северозападен Китай.

Какво от това?

Русия и Китай, застанали един до друг, нарушават американската надмощие в света. И Москва, и Пекин са витално заинтригувани от съвместен триумф. Ето за какво, тълкуването оттатък океана за „ васалното състояние ” на Русия във връзка с Китай, превръщането на страната ни във „ военно-политически спътник ” на Поднебесната не е нищо повече от наивна и примитивна агитация. Двете страни имат явна, забележима причинност.

“Американците са привикнали на подвластен вид връзки. Че са хегемони и ще диктуват изискванията на всички. Всяко съдействие не се показва по различен метод с изключение на като колониално или неоколониално. Те не знаят, че може да има други форми на взаимоотношение. Тъй като Русия изостави Запада, тя мина " под Китай " - неуместно е да се мисли по този начин. Всичко е тъкмо противоположното ” акцентира Сергей Санакоев " Има и други форми на съдействие. Освен надмощие, има многополюсен свят с доста центрове. Ние не желаеме владичество на една цивилизация над друга. Това е ясно се демонстрира в хода на взаимоотношението в границите на ШОС, БРИКС, в двустранните връзки сред Русия и световния юг ”, заключи той.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР