Превозвачите започват ефективни стачни действия, които никой не знае докога

...
Превозвачите започват ефективни стачни действия, които никой не знае докога
Коментари Харесай

Превозвачите обявиха национална стачка

Превозвачите стартират ефикасни протестни дейности, които никой не знае докога ще продължат.

Превозвачите оповестиха ефикасни протестни дейности и от вторник, 10 май, транспортите стопират, сподели за “Труд ” Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи. Причина за това е, че през предходната седмица на среща при премиера Кирил Петков настояванията им за антикризисни ограничения, които да овладеят покачването на цените, действително не бяха разисквани, а вместо това министър-председателят изгони представителите на бизнеса.

Организирани митинги на превозвачите във вторник ще има в седем огромни града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград и Плевен. Но доста хора звънят на браншовите организации и желаят да блокират Дупница, Ябланица, Самоков и други обитаеми места. Това са хора, които не са проведени от нас, ситуацията излиза отвън надзор, разяснява Йордан Арабаджиев. Причината за тези митинги е недоволството на сектора от неналичието на ограничения за преодоляване на инфлацията. В София камиони ще излязат на жълтите павета към 9-10 часа, ще има и протестно шествие на Околовръстния път на столицата.

Протести на превозвачите ще има и на множеството гранични пунктове - на Кулата, Калотина, Капитал Андреево, Русе и Видин. Но оставяме различни направления за прекосяване на границите, изясни Йордан Арабаджиев. Например на Капитал Андреево ще има митинг, само че на Лесово няма да има. На Видин и Русе ще има митинг, само че фериботите на Оряхово и Силистра ще работят. На Калотина ще има митинг, само че на Връшка Чука няма да има. На Кулата превозвачи ще стачкуват, само че не и на Илинден. Протестът на граничните пунктове ще бъде през целия ден, само че желая да уверя, че на никое място няма да стопираме леките коли, съобщи Йордан Арабаджиев. На граничните пунктове, на които ще има митинг, ще бъдат спирани единствено камионите.

Всичко това ще затрудни доставките в магазините и може да има недостиг на някои артикули. Ефективните протестни дейности са оповестени като безсрочни, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията на превозвачите. Протести ще има няколко следващи дни, само че докога ще продължат никой не знае.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР