Превозвачите протестират в Страсбург срещу плана Макрон Строители на протест

...
Превозвачите протестират в Страсбург срещу плана Макрон Строители на протест
Коментари Харесай

Българските превозвачи: Ще блокираме движението в Брюксел

Превозвачите стачкуват в Страсбург против проекта Макрон Строители на митинг поради офанзивите против сектора

Българските превозвачи готвят митинг за 10 януари в Брюксел против измененията в пакета " Макрон ". Toва стана ясно след тяхна среща с министъра на превоза Росен Желязков.

Тогава в Европейския парламент ще заседава Комисията по превоза и превозвачите ще желаят да се блокира най-спорният съгласно тях текст - водачите наложително да се връщат в страната, където е записана компанията, минимум един път на четири седмици.

" Ние търсим разговора, търсим вярно решение и вярно вкарани текстове в пакета за подвижност, който да облекчи сектора. В същото време ние имаме дълг към самия отрасъл - да защитим специалността, която правим и бизнеса, който имаме. Ако няма решение и сме сложени пред приключен факт, на 10 януари Брюксел ще бъде усложнен откъм придвижване с български камиони ", разяснява Николай Рашков от УС на Съюза на интернационалните превозвачи в " България заран ", предава Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че няма по какъв начин превозвачите да се примирят с ролята на изкупителна жертва за съществени проблеми в разнообразни страни, които се приписват на тях. По неговите думи България придобива по-централна роля, тъй като ясната и обединената позиция на брашн, страна и позициите на медиите, които са дали изясненост на казуса.

Според тях тази мярка значи задраскване на 17% от брутния народен артикул на България, какъвто доход носи на страната интернационалния транспорт. Също и банкрути за сектора.

" Една от последните статистики, които стигна до мен, демонстрира, че към 70% от стоките за бита се транспортират на камиони. Това е промишленост, която е в областта на услугите и не може да одобри всяко едно административно утежнение за себе си, тъй че този разход ще бъде трансфериран към крайния консуматор ", съобщи Николай Рашков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР