Превозвачите отменят протеста си заради тол-системата, планиран за 13 януари.

...
Превозвачите отменят протеста си заради тол-системата, планиран за 13 януари.
Коментари Харесай

Превозвачите отменят протеста, разбраха се с Борисов

Превозвачите анулират митинга си поради тол-системата, плануван за 13 януари. Това стана след среща с премиера Бойко Борисов.
,,След срещата ни с премиера Борисов получихме увещание от негова страна, че в най-кратки периоди ще бъдат изпълнени нашите условия. Предстоят договаряния по отношение на построяването на тол системата за автобусния и транспортния отрасъл, реализирани са сделки по отношение на законовите рамки и още през идната седмица започваме работа. Разбира се, ще имаме и среща във връзка с еврофинансирането и за възможносите то да се осъществя в този момент или през идващия програмен интервал. Това е, което сме постигнали. Важното е, че имаме удостоверение и за инкриминиране на нерегламентирания транспорт, тъй че ще работим старателно и в тази насока``, разгласи представител на автобусния отрасъл, представен от Новини. бг.

,,След близо два часа диалози изтъкнахме пред премиера Борисов нашите опасения за тол системата, както и параметрите, които считаме, че би трябвало да бъдат заложени в нея и срещнахме разбиране``, разяснява Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи.

,,Тол системата ще проработи от 1-ви март и през идващите три месеца ще се проучват данните. Премиерът разбра нашите причини за обсега и цените и в случай че след три месеца приходите от комерсиалната употреба са такива, каквито чакаме, ще продължим да работим по този модел. Ако обаче числата излязат други, тогава ще беседваме за актуализация на новите цени. Нашите условия бяха признати от правителството``, добави още Арабаджиев.

,,Както стана ясно, тол системата започва от 1-ви март, като всички браншови организации ще спомагат оптимално и всяко едно транспортно средство над 3,5 т ще бъде оборудвано с нужната техника. Тази подготвеност е нужна, с цел да имаме естествен и равномерен старт на системата``, съобщи от своя страна министрът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

,,Юни месец ще има нова среща и, в случай че има потребност, ще се актуализират тарифите``, уточни министър Аврамова.,,Решението, което през днешния ден се взе, бе единственото вярно и допустимо решение. Ще стартитаме с комерсиалната употреба на тол системата и ще забележим какви ще са докладите и постъпленията в бюджета, а 1-ви март е реалистична дата за пускане на системата``, означи пред публицистите и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР