Превозвачите няма да излизат на протест. Това обяви на пресконференция

...
Превозвачите няма да излизат на протест. Това обяви на пресконференция
Коментари Харесай

Двама министри убедиха автобусните превозвачи да не излизат на протест

Превозвачите няма да излизат на митинг. Това разгласи на конференция ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи в България и ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза Магдалена Милтенова. До това решение браншът е стигнал след среща с финансовия министър Владислав Горанов и министъра на превоза на Росен Желязков в четвъртък. На нея превозвачите и страната са се разбрали по какъв начин да работят оттук насетне

,,Много е значимо, че в диалозите с министрите Владислав Горанов и Росен Желязков постигнахме единодушие, че двете министерства стартират дейна работа за справяне с казуса с нерегламентираните транспорти. От години желаеме това да бъде криминализирано. Ако успеем да се оправим с този проблем, ще бъдат решени и останалите проблеми, които произтичат от него'', съобщи Милтенова и добави, че по време на срещата са начертали пътна карта, по която да се движат и да решат проблемите до месец юни.

Милтенова изясни, че ще бъде основана работна група, която ще работи за оправянето с проблемите в сектора. Тя разясни още, че дружно с страната са фиксирали и период за смяна на Закона за автомобилните транспорти.

,,Има нужда да бъде дадена точна формулировка публичния транспорт на пасажери. За да откри страната метод да се оправи с нерегламентираните превози'', уточни тя и добави, че срокът за смяна на Наредбата за дотациите на превоза и обезщетенията е 2 месеца, като Постановление 66 също би трябвало да бъде променено.

В отговор на журналистически въпрос дали дейностите им не са за да повлияят на евроизборите, Милтенова сподели, че те не обслужват политически партии и заложените крайни периоди за решение на проблемите е юни, което е след самите избори.

Стана ясно още, че плануваният митинг за 18 февруари дефинитивно отпада, само че в случай че страната не съблюдава поетите задължения, превозвачите ще бъдат принудени да излязат на митинг, тъй като в противоположен случай браншът е изправен пред банкрут.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР