Превозвачите не се отказват, готвят се да сезират всички институции,

...
Превозвачите не се отказват, готвят се да сезират всички институции,
Коментари Харесай

Превозвачите гневни, сезират институции и посолства, че властта ги натиска да се откажат от протеста

Превозвачите не се отхвърлят, готвят се да сезират всички институции, в това число прокуратурата и посолствата, поради оказания им напън да се откажат от митинга. Те дефинираха като обидно изказванието на министър Събев, че настояванията им са политически.

Пред депутатите от транспортната комисия, които изслушаха министър Николай Събев, Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи и Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи обявиха, че в никакъв случай отношението към тях като отрасъл не е било толкоз обидно и в никакъв случай против тях не е упражнявана принуда поради готвени протестни дейности, съобщи Българска телеграфна агенция.

Представителите на транспортния отрасъл обявиха, че не желаят оставката на министър Събев, или на министър Гроздан Караджов, а се причисляват към настояванията на работодателските организации, с които дружно на 18 май ще изискат оставката на цялото държавно управление.

Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи дефинира като самопризнание обявените от министъра сложни инспекции на най-големите в сектора компании, които са и уредници на протестните дейности. Той уточни, че сега се оказвал напън от чиновници на Министерство на вътрешните работи и ДАИ хората да не стачкуват.

Представете си, че най-големите превозвачи в страната са сложени на колене от репресията на държавната машина, какво ще си намерения всеки един различен транспортьор, разяснява той. По думите му инспекциите са против съответни компании в цялата страна и точно това било доказателство, че министър Събев е разпоредил против уредниците на митинга да има тенденциозни ограничения.

Милтенова попита за какво ден преди митинга се разпореждат сходни ограничения, за какво не са пристигнали на инспекции при започване на годината.

„ Проблемът не е в инспекциите. Проблемът е в това, че има писмо на изпълнителния шеф на Автомобилна администрация, в което се споделя на ротационен принцип ще получавате лист с компаниите, които би трябвало да бъдат тествани, това не значи, че би трябвало да занижите контрола към останалите “, разгласи Милтенова.

Относно настояванията им Милтенова разяснява пред медиите, че разговор с държавното управление няма. Ако държавното управление има по-добри оферти, дано да ни ги показа, само че ние нямаме разговор с държавното управление, сподели тя.

Това, което сега се случва, тази операция на обществото - по какъв начин ще понижим 25 стотинки на българските жители, в случай че не употребяват фактура, извинявайте, това е скандално. Ние желаеме понижение на цената на горивото за всеки български жител с 45 стотинки – не с 25, тъй като когато се понижи акцизът и добавката, това ще се получи, добави тя. Подобно пренебрежение към този отрасъл ние в никакъв случай не сме имали, сподели Милтенова.

Арабаджиев съобщи, че ще сезират всички виновни институции, както и дипломатическите представители в страната поради оказвания им напън по отношение на митингите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР