Превозвачи и пътно-поддържащи фирми излязоха на протест с тирове пред

...
Превозвачи и пътно-поддържащи фирми излязоха на протест с тирове пред
Коментари Харесай

Парите за пътищата: Камиони на жълтите павета в знак на протест


Превозвачи и пътно-поддържащи компании излязоха на митинг с тирове пред постройката на Народното събрание.

Разбити мантинели, незавършен ремонт и непрекъсната заплаха от срутване на камъни - по този начин наподобява натовареният път София - Самоков.



Ако минавате през тази права, бъдете извънредно деликатни, тъй като има срутище, което стои с месеци и придвижването е еднопосочно.

На компрометирания сектор не се работи. Причината - депутатите би трябвало да обезпечат милиони за пътна поддръжка. Липсата на пари за ремонтите предизвика митинг.

Недоволството блокира за часове придвижването пред Народното събрание, а към строителите се причислиха и водачи на тежкотоварни камиони.



При недоволните пристигна районният министър и разгласи, че остава до тях, до момента в който Народното събрание не отблокира заплащанията към Агенция " Пътна инфраструктура ".

„ Републиканската пътна мрежа е пленник на избора на началник на Българска народна банка. Не може политически пазарлъци да стоят на пътя на поддържането на републиканската пътна мрежа. Ние нямаме инструмент, с който да ремонтираме нито една дупка “, съобщи районният министър.

Пред протестиращите министър председателят Кирил Петков пое ангажимент, че ще има явен механизъм за надзор по разходването на средствата. Недоволните се срещнаха и с депутатите. След часове на договаряния до решение по този начин и не се стигна.

От Камарата на автомобилните превозвачи обявиха, че районният министър, „ не е направил нищо за поддръжката на пътищата “, а от браншова камара „ Пътища “ оповестиха народен митинг идната седмица.

Как районният министър ще отговори на заканата за народен митинг и за какво милионите за пътища станаха пленник на избора за началник на Българска народна банка - Гроздан Караджов ще бъде събеседник на Мария Цънцарова в " Защо, господин министър " в неделя, незабавно след централните вести.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР