Преводите в евро в ЕС вече ще могат да бъдат

...
Преводите в евро в ЕС вече ще могат да бъдат
Коментари Харесай

В ЕС ще се превеждат суми в евро за 10 секунди и по всяко време

Преводите в евро в Европейски Съюз към този момент ще могат да бъдат осъществявани единствено за 10 секунди. А парите ще стигат до получателя когато и да е на деня, без значение дали в или отвън работното време на банките, без значение дали са за същата или друга страна членка.

Това планува краткотрайното съглашение за незабавните заплащания, реализирано нощес сред страните членки (Съвета) на Европейски Съюз и Европейския парламент. Предложението бе направено от Европейската комисия преди година.

То би трябвало да усъвършенства опциите за незабавни заплащания в евро към потребителите и бизнеса в Европейски Съюз и страните от Европейското икономическо пространство (ЕИП) -  Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Новите правила ще оказват помощ също по този начин да бъде понижено прекомерното разчитане на финансовите институции и инфраструктури в трети страни.

Същевременно съглашението взема поради и особеностите на сдруженията в страните отвън еврозоната. Сред тези страни е и България.

Предвижда се от доставчиците на платежни услуги като да вземем за пример банките, които обезпечават общоприети кредитни преводи в евро, да се изисква към този момент да оферират изпращане и приемане на незабавни заплащания в европейската валута. Ако има такси, те не би трябвало да бъдат по-високи от тези за общоприетите кредитни преводи.

Съветът и Екологичен потенциал се споразумяха новите правила да влязат в действие след временен интервал. Той ще бъде по-бърз в еврозоната и по-бавен в страните членки, които още не са приели тази валута. Следователно преходът в България ще стане по-бавно.

Съзаконодателите също по този начин се схванаха на платежните системи да бъде възложен достъп до платежните институции и сдружения за електронни пари. Това са небанкови снабдители на услугите. По този метод сдруженията ще бъдат задължени след избран временен интервал да оферират изпращане и приемане на незабавни кредитни преводи.

Доставчиците на услугите за неотложно заплащане ще би трябвало да ревизират дали IBAN и името на бенефициента са вярно посочени. Целта е платецът да бъде известен за вероятни неточности или машинация преди осъществяването на трансакцията. Изискването ще важи и за постоянни преводи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР