Преводачката Мариана Хил смята, че обезщетението от 470 000 лева

...
Преводачката Мариана Хил смята, че обезщетението от 470 000 лева
Коментари Харесай

Мариана Хил: В България няма работна ръка, машините са стари. Всичко се прави кърпешко, а не купешко

Преводачката Мариана Хил счита, че компенсацията от 470 000 лв. за околните на дамата, починала в тунел " Ечемишка ", не е задоволително.

" Човешкият живот не коства пари. Ние го виждаме - и във войните. Хубавото в този случай е, че правдата е спечелила. Че има посочен провинен за гибелта и се признава, че в действителност неглижирането на отговорностите, работенето през просото, без значение дали окачваш лампи в тунела, дали лекуваш хора, дали обучаваш млади деца, или управляваш страна, отговорността е най-важното. И мисля, че това е добър образец, че всеки от своята камбанария би трябвало да прави всичко допустимо да пази най-висшите полезности в този живот, от които най-горе стои самият живот ", сподели тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Промяната на модела стартира не с това да смениш ръководителя, а да се промени методът на работа. Има една българска сентенция: " Като ми заплащат едвам не умра, аз ще работя едвам не заспя ". Не всичко опира до пари, има полезности, има образование. Изпълнителите работят по този начин - " те не ми заплатиха за първия лот, аз какво да пипвам втория ". Ами не става по този начин. В България няма задоволително хора и работна мощ. Има техника, само че е остаряла. При нас всичко се прави кърпешко, а не купешко - ремонт на ремонта. Ставаме нарицателно за беззащитност ", счита Хил.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР