Преводачка на Пентагона е с повдигнати обвинения, че е разкрила

...
Преводачка на Пентагона е с повдигнати обвинения, че е разкрила
Коментари Харесай

Съдят преводачка, разкрила информатори на САЩ в Ирак

Преводачка на Пентагона е с повдигнати обвинявания, че е разкрила имената на американски информатори в Ирак на хора, свързани с ливанската формация Хизбула, съобщи AFP.
Ако бъде приета за отговорна, тя може да бъде наказана на пожизнен затвор в Съединени американски щати.
61-годишната Мариам Томпсън от Рочестър, щата Минесота, работела за американските специфични сили в Ербил, Северен Ирак. Тя имала достъп до секретни документи, свързани с защитата, се прецизира в обвинителния акт.
Ден след американски въздушни удари против проиранска милиция на 29 декември преводачката е проверила досиетата на информатори и какви сведения са предали на въоръжените сили на Съединени американски щати.
След като била задържана на 27 февруари, тя признала, че е разкрила самоличността на информаторите на ливанец, " към който изпитвала привличане ".
Ливанецът е родственик на представител на държавното управление на страната си и " наподобява има връзки с Хизбула ", означи министерството на правораздаването на Съединени американски щати.
Томпсън е имала достъп до десетки досиета на разследващи източници, в това число същинските им имена, персонални данни, фотоси и каква информация са предавали на американското държавно управление.
Тя е упрекната за предаване на данни, засягащи защитата на Съединени американски щати, на представители на задгранично държавно управление – закононарушение, за което съгласно американското законодателство може да получи пожизнен затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР