Превод: Владислав Наков. Следвайте Гласове в “Членството на Косово в

...
Превод: Владислав Наков. Следвайте Гласове в “Членството на Косово в
Коментари Харесай

Вучич обяви, че Западът предлага Косово да стане член на ООН, а Сърбия бързо да влезе в ЕС

Превод: Владислав Наков. Следвайте " Гласове " в
“Членството на Косово в Организация на обединените нации и бързото влизане на Сърбия в Европейския съюз в подмяна е предлагането на двете най-големи европейски сили за решение на казуса с Косово ”, разкри президентът на Сърбия Александър Вучич в обръщението си към жителите, написа

„ Същността на предлагането на Германия и Франция е Сърбия да разреши влизането на Косово и Метохия във всички интернационалните институции и организации, в това число Организация на обединените нации, а в подмяна на това би получла бързо влизане в Европейски Съюз и евентуално обилни стопански изгоди “.
„ За Сърбия, поради Конституцията, само че освен, е недопустимо Косово да бъде член на Организация на обединените нации и това ще има последици “, сподели още Вучич.
Президентът сподели също, че не може да даде детайлности по отношение на документа, който е получил от западните страни, само че в него не се изисква Сърбия категорично да признае Косово.

“Няма да бъдем унижавани и принуждавани публично да признаем Косово, само че би било значимо да не протестираме и да дадем явен сигнал на всички, че сме съгласни с участието на Косово в Организация на обединените нации “, сподели Вучич.
" Големите страни вършат това и поради актуалната геополитическа обстановка и войната в Украйна ", счита Вучич.
„ От една страна мислят, че по този метод вземат решение проблеми вътре в Европа, а втората причина е, без подозрение, да извадят косовския мотив от ръцете на Путин и Руската федерация, които могат да се базират на този казус “, сподели президентът.
Според Вучич, в интернационалното право няма специфични случаи, с изключение на когато " си толкоз мощен, че можеш да принудиш другите да се вършат на глупави и да споделят, че това е случай sui generis ".
„ Международното право е потъпкано и от дълго време е закон на силата, на който всеки се базира, когато му е комфортно. "
Той разгласи, че Сърбия ще продължи да се бори с всички сили за опазване на териториалната си целокупност, само че че " възможностите са дребни ".
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР