Превиши ли полицията правомощията си и беше ли използван протестът

...
Превиши ли полицията правомощията си и беше ли използван протестът
Коментари Харесай

Илия Кузманов: СФС-МВР: Полицията отказва да е виновна за всичко в държавата

Превиши ли полицията пълномощията си и беше ли употребен митингът почитателите в политически проект? В " Говори в този момент " тематиката разясниха заместник-председателят на полицейския профсъюз Илия Кузманов и спортният публицист Николай Кръстев.

Илия Кузманов изясни, че през цялото време на митинга служителите на реда са били без щитове и каски, с цел да покажат, че охраняват кротичък митинг и даже са солидарни с идеята му:

" Ние сме почитатели на същите тимове, полицията е българска, надлежно е от разнородни градове на страната. На кротичък митинг, една проява от наша страна със свалени каски и жилетки, т.е. всичко показваше, че се охранява публичен ред, доколкото при едно такова събиране са вероятни всевъзможни обстановки. Никакъв конфронтация от страна на полицията ".

В миг на непредизвикана експанзия, прояви на вандализъм и всеобщи вълнения въпросът бие или не бие полиицята отпада, съобщи той. Посочи, че водното оръдие се употребява и в Европа и попита - по-добре ли е било да се тръгне с палки.

Извини се от името на синдикалната федерация за случаите, в които евентуално е проявено непровокирано полицейско принуждение, само че прикани всички да бъдат деликатно тествани. Ситуацията доста бързо се е трансферирала на политическия терен и сега се печелят дивиденти на гърба на полицията, счита Кузманов.

" Ние отхвърляме да сме отговорни, за всичко в тази страна. В извратената реалност в която живеем, ние сме си изпълнили отговорностите, може би по-лошо, може би по-добре, само че никога не сме биячите ", съобщи той.

Според спортния публицист Николай Кръстев Борислав Михайлов ще подаде оставка още идната седмица.

" Поне такива са упованията, има прогнози или по-скоро мнения и догадки. Така стана и през 2020 година - на почивката на мача България - Англия влезе една група ентусиасти, които започнаха викания на расова основа. На идващия ден Бойко Борисов и Красен Кралев желаеха оставката на Боби Михайлов и той си я подаде, а след смяна на политическата обстановка си я отдръпна ".

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР