Превишената скорост е най-честата причина за катастрофите у нас през

...
Превишената скорост е най-честата причина за катастрофите у нас през
Коментари Харесай

Превишената скорост причинява най-много катастрофи

Превишената скорост е най-честата причина за злополуките у нас през миналите летни месеци, оповестиха от Пътна полиция. 43-ма починали на пътя по-малко през лятото, в съпоставяне със същия интервал на предходната година, регистрира още Министерство на вътрешните работи.

Причината, съгласно Министерство на вътрешните работи, са засилените ограничения, взети от началото на месец юни и мощният им медиен отзив. Въпреки това, по традиция юни, юли и август остават месеците със относително висок брой на починалите, ранените и злополуките в страната.

Мария Ботева от " Пътна полиция " уточни:

Повече от 97 % от пътно-транспортните катастрофи през трите месеца са настъпили по виновност на водачите, т.е. те са нарушили разпоредбите за придвижване по пътищата и са позволили пътно-транспортни катастрофи.

От Министерство на вътрешните работи обясниха още, че като цяло няма рискови региони в България, където постоянно има протичащи се произшествия:

Дори на автомагистралите настъпват, доста постоянно те не са с съдбовен излаз, само че пък има ранени при тях. Дали ще е на автомагистрала, водеща към морски курорт, или към Граничен контролно-пропусквателен пункт, знаем, че доста от пътуващите употребяват и различни направления.

Полицията ще продължи и със засилените ограничения за сигурност през месец септември:

Освен огледите на републиканската пътна мрежа в регионите на детските градини, на учебните заведения, по този начин и обезпечаването на пътни знаци там, където те са, заради някаква причина, развалени или се постанова да се слагат нови, да се изградят пешеходни пътеки, да се възобнови маркировката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР