Превъоръжаването на румънската армия продължава с придобиването на нови подводници,

...
Превъоръжаването на румънската армия продължава с придобиването на нови подводници,
Коментари Харесай

Превъоръжаването на румънската армия продължава с нови подводници „Scorpene“

Превъоръжаването на румънската войска продължава с придобиването на нови подводници, оповестява „ Defense Romania “.

Военноморските сили (ВМС) са най-ощетената военна конструкция във връзка с отделяните финансови средства до момента. Поради тази причина министерството на националната защита изиска утвърждението на Народното събрание за закупуване на подводници.

Военното министерство чака предварителното решение на Народното събрание за започване на съответните процедури по разпределяне на средства към няколко стратегии за рационализация, предопределени за румънските военноморски сили.
Според формалния документ, с който „ Defense Romania “ се срещна, измежду плановете е програмата за придобиване на " Подводници против надводни и подводни закани “. Друга самодейност на Военноморски сили, посочена в документа, е придобиването на кораби вид „ миночистачи “. Същевременно ще бъдат осъвременени наличните ракетни катери.

Що се отнася до придобиването на подводници, министерството на защита показва: " Програмата за рационализация се състои в придобиването на бойни качества против надводни и подводни кораби. За задачата е належащо съоръжение на румънските военноморски сили с кораби от подводен вид, с цел да се реализира успеваемост в региона на разузнаването и събирането на информация на оперативно и стратегическо равнище. Едновременно с това се цели осъществяването на бойни дейности против противников кораби и подводници, в това число заличаване, обезвреждане и въздържане на вражеските военноморски сили… “.

Следва да се означи, че утвърждението на Парламента е належащо за покупки, равни или по-големи от 100 млн. евро, оповестява „ Defense Romania “.

Френски подводници „ Scorpene “ за Румъния

Миналото лято Румъния подписа писмо за планове с Франция за придобиване на най-малко две френски подводници от клас „ Scorpene “. Румънските военноморски сили чакат с неспокойствие тази облага.

Прогнозната стойност на договорката е почти 500 млн. евро. Експерти показват, че Румъния ще се нуждае от най-малко три подводници.

Румъния към този момент не разполага с нито един настоящ кораб от този вид. Последната подводница, " Делфинул ", е закотвена от 1996 година насам.

Що се отнася до писмото за планове по отношение на закупуването на френски подводници клас „ Scorpene “, следва да се означи, че те са от ново потомство, създадени от френската компания „ Naval Group “ в съдействие с испанската „ Navantia “.

Мароко, Индия, Бразилия, Чили и Малайзия също са закупили няколко подводници от този клас. (БГНЕС)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР