Превантивно-информационният център /ПИЦ/ към Общинския съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/

...
Превантивно-информационният център /ПИЦ/ към Общинския съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/
Коментари Харесай

Превантивно-информационният център в Русе ще тества нови методи в социалната сфера

Превантивно-информационният център /ПИЦ/ към Общинския съвет по наркотични субстанции /ОбСНВ/ взаимно със Сдружение „ Happiness academy “ – София провежда работилница за пилотно тестване на новаторски принадлежности за работа с младежи в неравностойно положениe. Тя ще се организира на 1 юни от 13 до 17 ч. в офиса на ПИЦ на ул. „ Плиска “ № 78, бл. „ Мадара “.

Инструментите, които ще бъдат показани, съчетават правилата на възстановителното правораздаване, работата с изкуства и цифровото правораздаване за да се укрепи равнопоставеността измежду европейската юноша. Инструментите са създадени по план Дигитален арт разговор /Digital Arts Dialogue/ на Сдружение „ Happiness academy “ – София, по който е подготвен специалист на ПИЦ – Русе. В работилницата ще се включат преподаватели и студенти от специалностите „ Социална педагогика “ и „ Социални действия “ на Русенския университет „ Ангел Кънчев “.

Събитието има за цел да показа новаторски принадлежности и практики, които да бъдат употребени в обществената работата на експертите. Целта е да се организира пилотно тестване на създадените новаторски принадлежности в Русе, за овластяване на младежи в неравностойно състояние, които са обект на работа на експертите, работещи в обществената сфера.

След привършване на плана резултати от него ще бъдат показани на обществеността.

Екипът на ПИЦ остава разполагаем при проявен интерес от страна на работещите в обществената сфера да показват техниките и практиките по плана.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР