Превалявания от дъжд, а в планините от сняг - такова

...
Превалявания от дъжд, а в планините от сняг - такова
Коментари Харесай

Дъжд и сняг до края на седмицата

Превалявания от дъжд, а в планините от сняг - такова време ни чака до края на седмицата, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

В четвъртък основно в югоизточната половина на страната ще превалява дъжд, а над 700-800 м - сняг. С продължаващото намаляване на температурите, по високите полета и тук-там в западната част от Предбалкана дъждът ще се примеси със сняг.

Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат сред 2 и 7 градуса, в източните региони до 8-10 градуса. Максималните температури ще са най-вече сред 8 и 13 градуса, а в източните региони ще доближат до 15. Късно след пладне от запад преваляванията ще спрат и облачността краткотрайно ще се раздра.

Над Черноморието ще е най-вече облачно и на доста места ще превалява дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е най-вече сдържан. Температурите ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 13 - 16 градуса. Температурата на морската вода е сред 8 - 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече облачно, по билата и мъгливо. На доста места ще превалява сняг. Ще духа сдържан северозападен вятър, а по билата - югозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 3 градуса, а над 2000 метра към минус 3 градуса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР