Превалявания и днес в страната, главно след обяд, но ще

...
Превалявания и днес в страната, главно след обяд, но ще
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър със скорост до 80-90 км/ч

Превалявания и през днешния ден в страната, основно след обяд, само че ще продължи да вали и в околните часове. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Дунавската низина до сдържан, само че на следващия ден ще се усили, изключително в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина, където краткотрайно ще е плевел. В областите с сигнален жълт код поривите му ще доближават до 80-90 км/ч.

Вечерта вятърът ще стартира да отслабва. От север облачността ще понижава, само че тук-там в Южна България ще има валежи.

Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, над Черноморието от север облаците също ще намалеят, само че към момента по южното крайбрежие ще превалява. Ще духа сдържан до мощен западен вятър.

Максималните температури ще са към 20°-21°. Температурата на морската вода е от 14° до 17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Облачността ще понижава, само че в Родопите ще има превалявания и гръмотевици.

На Балканите - прохладно, с превалявания от дъжд ще бъде в Румъния. Над останалата част от полуострова ще е слънчево. Над множеството региони в Западна Европа, както и в северозападната част на Пиренеите ще има краткотрайни превалявания, тук-там и гръмотевици.

В Централна Европа ще бъде много прохладно, само че там вероятността за превалявания е по-малка, ще има и слънчеви часове. Над по-голямата част от Европейска Русия ще е слънчево и много по-топло от нормалното.

У нас в сряда вятърът ще отслабне. Денят ще стартира със слънчево време, само че още към обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност. Отначало в Западна България, а до края на деня и в останалата част от страната ще превали и прегърми.

В четвъртък ще вали на малко места, само че ще стартира захлаждане и в петък оптимални температури ще са до към 20 градуса.

През почивните дни, обаче ще се затопли, ще има и повече слънчеви часове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР