Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове

...
Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове
Коментари Харесай

Втвърдяване на мерките: Затварят нощните заведения в област ...

Преустановяват се визитите в нощни заведения, пиано-барове, нощни питейни заведения, нощни клубове и други сходни нощни заведения за развлечения на закрито в цялата Смолянска област, сочи заповед на шефа на РЗИ-Смолян доктор Мими Кубатева, която влиза в действие от през днешния ден.

Регионът е в тъмночервената зона. Данните за 14-дневна заболеваемост от Коронавирус – 19 са 579,1 на 100 000 население, седмичният растеж на новите случаи е 113,8 %, а на хоспитализациите е 12%. Мерките, които се вкарват са съгласувани с Главния държавен здравен контрольор и Протокол от съвещание на Областния щаб за противопоставяне на разпространяването на Коронавирус – 19 в област Смолян от 10.01.2021 година,

В заповедта на шефа на РЗИ се подрежда да се ускори контрола по съблюдаване на противоепидемичните ограничения, като се задейства работата на общините и останалите виновни държавни институции, изключително в откритите като най – рискови обекти: детски заведения и учебни заведения, лечебни и здравни заведения, обществени институции, търговски обекти, проведени колективи, транспортни средства; заведения за хранене и развлечения по смисъла на член 124 от Закона за туризма;
Да се прекрати провеждането на всички всеобщи мероприятия като музикални и други фестивали, събори, фолклорни начинания и други с подобен темперамент.

Да се преустановят визитите в нощни заведения, пиано–бар, нощен бар, нощни клубове и други сходни нощни заведения за развлечения на закрито, без значение от наименованието им.
Да продължат да се съблюдават всички разпоредени от министъра на опазването на здравето противоепидемични ограничения, за запазване живота и здравето на жителите и попречване епидемиологично разпространяване на Коронавирус –19.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР