Преустановява се присъственото обучение в столичната детска градина „Вълшебство“ в

...
Преустановява се присъственото обучение в столичната детска градина „Вълшебство“ в
Коментари Харесай

Огнище на менингит в столична детска градина

Преустановява се присъственото образование в столичната детска градина „ Вълшебство “ в кв. „ Павлово “ поради бактериален менингит измежду децата, оповестиха от общината.

На 29 ноември СРЗИ са взели проби от 31 деца и 8 души от личния състав, които са били контактни на инфектирано дете. Резултатите демонстрират, че 16 деца и 2 възрастни са позитивни за съществуване на менингокок. Веднага след определяне на позитивните случаи е проведено проучването на децата от другите 10 групи, посещаващи детската градина.

„ На 30 ноември шефът на детската градина изпрати резултатите на всеки от родителите на изследваните досега деца. На родителите беше предоставено и в допълнение обяснение, направено от консултанта на Столична община проф. Кантарджиев. Според специалистите носителството на този микроорганизъм в носоглътката не заплашва директно здравето и живота на децата, само че се ползва профилактика с антибиотици “, пишат от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Организирана е онлайн среща на родителите на децата от първата изследвана група с проф. Кантарджиев за спомагателни обяснение по какъв начин би трябвало да работят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР