Преустановява се движението на влаковете в междугарието Дъбово - Гурково

...
Преустановява се движението на влаковете в междугарието Дъбово - Гурково
Коментари Харесай

Временно се преустановява движението на влаковете в междугарието Дъбово - Гурково заради ремонт

Преустановява се придвижването на влаковете в междугарието Дъбово - Гурково поради ремонт от 8:40 ч. на 18 март 2024 година до 14:40 ч. на 30 април 2024 година, оповестиха от пресцентъра на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ). 

Ремонтът ще се състои в възобновяване на стоманения път и контактна мрежа в междугарието Дъбово - Гурково, който е с обща дължина 15 810 м. по третата жп линия София-Карлово-Бургас.

По време на ремонтните действия ще бъдат осъществени механизирано възобновяване на близо 16 км стоманен път в междугарието Дъбово – Гурково, ремонт на прилежащите железопътни уреди и отводняване на стоманения път. 

Ще бъде осъществена замяна на стълбове за контактна мрежа, носещо въже и контактен проводник, преоформяне на земните канавки, изпълнени нови облицовани канавки. Ще се изградят баластов „ килим “ и фундаментите за новата стълбовна мрежа на контактната мрежа, прибавиха от НКЖИ.

След края на ремонта ще се реализира възобновяване на плановата скорост от 100 км/ч, а оттова и понижаване на времепътуването, понижаване на шума посредством новоизградения безнаставов релсов път и повишение на сигурността и комфорта при пътешестване.

Строителните действия ще наложат промени в графика за придвижване на влаковете. Редица влакове ще са с изменени  маршрути и  коригирани написания. Ще бъдат обезпечени връзки с рейсове в гарите Дъбово, Тулово, Карлово, Карнобат, Сливен и Ямбол. Пътниците от анулираните влакове в сектора Твърдица-Дъбово и назад ще се извозват с рейсове, както и в секторите Зимница-Желю войвода-Сливен-Тулово и Ямбол-Сливен и назад, прецизират от компанията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР