Претендентите за тазгодишните награди Оскар ще бъдат обявени във вторник

...
Претендентите за тазгодишните награди Оскар ще бъдат обявени във вторник
Коментари Харесай

Ето кои са фаворитите за тазгодишните награди "Оскар"

Претендентите за тазгодишните награди " Оскар " ще бъдат оповестени във вторник и в случай че Холивуд чака куп номинации за дуото, станало известно като " Барбенхаймер ", то френското кино чака със спотаен мирис номинации за " Анатомия на едно рухване ", заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Барби " и " Опенхаймер " , тежката артилерия на бокс-офиса, с общи доходи от 2,4 милиарда щатски $, може да се окажат кандидати за дузина от статуетките, в това число " Оскар " за най-хубав филм.

" Това продължава да е тяхната година и чакаме да преобладават на номинациите ", сподели Пийт Хамънд, колумнист за профилираното издание " Дедлайн ", пред Агенция Франс Прес.

Отличеният с пет награди " Златен глобус " портрет на бащата на атомната бомба, основан от режисьора Кристофър Нолан, е със мощни позиции за премиите " Оскар ". Филмът за изрусената кукла и запознанството ѝ с женомразството в действителния живот на режисьорката Грета Гъруиг от своя страна желае да потвърди, че може да трансформира триумфа си в холивудско злато.

" Като цяло комедиите са в по-неблагоприятна позиция спрямо малко по-сериозните филми ", заключи Хамънд. В света на " Барбенхаймер ", " Опенхаймер " явно има преимущество, тъй като има съществени герои ", добави той.

Звездите на двата кино лентата - Килиън Мърфи като Робърт Опенхаймер и Марго Роби като съвършената кукла, наподобяват като неизбежни претенденти за водещите актьорски награди, също като сътрудниците си Робърт Дауни младши и Райън Гослинг в поддържащите функции.

Освен двата блокбастъра, " наподобява елементарно да се предскаже " кои ще са другите кандидати за най-хубав филм на годината съгласно Хамънд. Очаква се това да са историческата фреска на Мартин Скорсезе " Убийците на цветната луна ", " Клети създания " , отличен към този момент от кинофестивала във Венеция, вълнуващата коледна приказка за възрастни " Зимна почивка " (Winter Break) и " Маестро ", биография на Ленард Бърнстейн с режисьор Брадли Купър, който извършва и основната роля.

Носителят на " Златна палма " от Кан, френският " Анатомия на едно рухване ", също се чака да се включи в конкуренцията . Филмът, почетен и с две награди " Златен глобус " при започване на януари, може да бъде номиниран и в категориите з а най-хубав сюжет и за най-хубава актриса с помощта на гения на Сандра Хюлер. Тя играе в другия мощен кандидат " Зона на интерес ". " Анатомия на едно рухване " няма да може да взе участие в конкуренцията за най-хубав задграничен филм. За нея Франция номинира " Страстта на Доден Буфан ".

В конкуренцията н най-хубав филм може да попаднат три продукции, режисирани от дами - " Анатомия на едно рухване " на Жюстин Трие, " Барби " на Грета Гъруиг и " Минали животи ", дебютът на южнокорейско-канадската режисьорка Селин Сон. В 95-годишната история на премиите " Оскар " единствено 19 кино лентата, режисирани от дами, са били номинирани за най-хубав филм.

" Тази година може да е доста значима за дамите в конкуренцията за най-хубав филм ", сподели Хамънд. В категорията за най-хубав режисьор, измежду мощната мъжка конкуренция на Кристофър Нолан, Мартин Скорсезе и Брадли Купър, Грета Гъруиг и Жюстин Трие имат мощни шансове за номинация.

За премията за най-хубава актриса най-вероятно Ема Стоун ( " Клети създания " ) ще се конкурира с Лили Гладстоун ( " Убийците на цветната луна " ). Леонардо Ди Каприо може би ще отпадне като кандидат за категорията най-хубав артист поради мощната конкуренция, където с изключение на Килиън Мърфи и Брадли Купър, евентуално ще бъдат номинирани Пол Джиамати (Winter Break) и Джефри Райт ( " Американска литература " ).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР