Претендентът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в тежка категория Францис

...
Претендентът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в тежка категория Францис
Коментари Харесай

Нгану: За една вечер научих повече, отколкото през последните 4 години

Претендентът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в тежка категория Францис Нгану извади своите поучения след загубата от Стипе Миочич.

Африканецът влезе като любимец в борбата за купата против първенеца Стипе Миочич в провелото се през миналия уикенд събитие UFC 220 в Бостън, Масачузетс. В някои връзки това бе разбираемо. Най-високо класираният кандидат започва срещата в серия от шест следващи победи с нокаут, а четири от тях бяха пристигнали още в първия рунд. Но от време на време коефициентите не описват цялата история.

Миочич пренаписа историята с победа над Нгану

В последна сметка серията на Нгану откри своя край след пет изтощителни рунда. Миочич напусна Бостън като първият войник на UFC успявал да направи три поредни отбрани на купата в тежка категория.

Нгану въпреки всичко дефинира тази загуба като част от израстването си като войник.

"Мисля, че довечера научих повече, в сравнение с съм научил за последните четири години. Подцених съперника си и открих нови неща в този спорт. Научих доста довечера ", съобщи Нгану на конференцията след края на събитието.

Камерунецът призна, че е очаквал неговият мощен удар да му завоюва срещата, както е ставало в доста случаи, само че това не се случи.

"Той е по-корав, в сравнение с смятах. Мислех, че ще го смъква в първия рунд, откакто го ударих, само че това не се случи. В оня миг си помислих, че той ще падне на земята, само че бях сюрпризиран ", съобщи Нгану.

На въпрос дали счита, че Миочич е най-хубавият първенец на UFC в тежка категория, Нгану отговори позитивно, само че също по този начин подсети, че той към момента е относително нов в този спорт и бъдещето е пред него.

"Той стана първият войник в тежка категория, който е защитил купата си три пъти, само че всяка серия може да бъде прекратена, а аз още не съм завършил. Просто в този момент стартирам ", приключи камерунецът.

Това е самата истина. Нгану е едвам 31-годишен и е взел участие единствено в 13 борби досега. С мощната си физика, подплатена и с добра техника, Нгану без подозрение е предстоящ първенец в света на смесените бойни изкуства.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР