Пресцентърът на МВР публикува доклада на министъра на вътрешните работи

...
Пресцентърът на МВР публикува доклада на министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Вижте доклада, с който Калин Стоянов иска освобождаването на главния секретар на МВР

Пресцентърът на Министерство на вътрешните работи разгласява отчета на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов до Министерски съвет, мотивиращ предлагането до президента Румен Радев за издаване на декрет за преустановяване на пълномощията на основния секретар Петър Тодоров и за освобождението му от служба. Документът е в размер от осем страници.

Според вътрешния министър основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка с настъпилата гибел на шестима полицейски чиновници на Министерството на вътрешните работи при осъществяване на служебните им отговорности, в границите на извънредно къс интервал от време.

Освен това в резултат на несбъднат надзор и съответни дейности от страна на основния секретар, в границите на интервала от 2021 година до 31.05.2023 година се следи доста нарастване на осъществените закононарушения срещу личността (умишлени и непредумишлени убийства, с особена жестокост) в столицата и страната, осъществени по време на битови кавги и/или вследствие на осъществено домашно принуждение над дами.

В отчета са упоменати няколко убийства, както случая с Ангел Христов (единият от братя Галеви). Той умря, като и досега не е ясно по какъв начин се е завърнал в страната, до момента в който е разгласен за търсене.

Докладът може да изтеглите
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР