Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман Саудитска Арабия преработва учебните си

...
Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман Саудитска Арабия преработва учебните си
Коментари Харесай

Саудитска Арабия реформира образованието си, за да се бори с екстремистките идеологии


Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман

Саудитска Арабия преработва образователните си стратегии, с цел да изкорени всяка диря от въздействието на " Мюсюлмански братя ", и ще уволни всеки работещ в бранша, който симпатизира на неразрешената група, съобщи Ройтерс, цитирайки министъра на образованието.

Агенцията отбелязва, че насърчаването на по-умерена форма на исляма е едно от обещанията, направени от принца престолонаследник Мохамед бин Салман като част от проектите му за модернизиране на надълбоко консервативното мюсюлманско кралство.

Саудитското министерство на образованието работи по " битката с екстремистки идеологии посредством инспектиране на образователните проекти и книги, с цел да е несъмнено, че те не отразяват идеологията на неразрешените " Мюсюлмански братя ". То ще " не разрешава такива книги в учебните заведения и университетите и ще в профил от постовете им тези, които симпатизират на групата или на нейната идеология, сподели министърът на образованието Ахмед бин Мохамед ал Иса.

През септември огромен саудитски държавен университет разгласи, че ще уволнява чиновници, подозирани във връзки с " Мюсюлмански братя ", засилвайки опасенията, че държавното управление упражнява напън върху критиците си в университетските среди и оттатък тях, отбелязва Ройтерс.

По-рано този месец принцът престолонаследник Мохамед бин Салман сподели в изявление за американската телевизия Си Би Ес, че в саудитските учебни заведения е имало инвазия на детайли на " Мюсюлмански братя ", оповестени от Саудитска Арабия за терористична организация, дружно с други групировки като Ал Каида и " Ислямска страна ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР