Престои основен ремонт на граничен пункт Кулата. От Агенция Митници

...
Престои основен ремонт на граничен пункт Кулата. От Агенция Митници
Коментари Харесай

Ремонтът на Кулата няма да е през лятото, за да не се затрудни трафикът

Престои главен ремонт на граничен пункт " Кулата ". От Агенция „ Митници “ споделиха, че към този момент е направен планът за ремонта и текат съгласувателни процедури. Ремонтът обаче няма да е през летните месеци, с цел да не се затрудни трафикът. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Йосиф Адвокатов от Териториална дирекция " Югозападна ". По думите му цената на плана е 3,3 милиона.

Вижте повече от директното включване на Ирина Николова.

Граничен пункт " Кулата " е един от най-натоварените в страната във връзка с леките коли и на тежкотоварните камиони. Денонощно от там минават към 2 500 автомобила.

Излизайки от страната обаче, водачите отдавна се сблъскват с окаяното положение на граничната постройка, която е издигната през 1997 година и оттогава до в този момент не е претърпявала главен ремонт.
Йосиф Адвокатов, Териториална дирекция " Югозападна ": На този стадий плановете за смяната на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " са направени, сега се съгласуват с всички служби, които работят на пункта. След като бъдат признати, ще се стартира ремонтът, който към момента няма точна начална дата. Няма да бъде през летните месеци, с цел да не се затруднява трафикът. Поетапно ще стартира ремонтът на трасетата. Ще бъдат изменени навесите, сервизните и работните пространства, осветлението, пътната настилка, тоалетните.
Ремонтът на граничния пункт няма да стартира през летните месеци, само че все пак спомагателни трасета ще бъдат отворени, с цел да не се затруднява придвижването.

Стойността на плана по ремонта на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " е 3,3 милиона, като задачата му е да усъвършенства както прекосяването на пасажерите по границата, по този начин и изискванията за работа на всички чиновници там.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР