Престижната агенция Consumer Reports, даваща оценка на нови за американския пазар продукти,

...
Престижната агенция Consumer Reports, даваща
оценка на нови за американския пазар
продукти,
Коментари Харесай

Consumer Reports откри сериозни проблеми в Tesla Model 3

Престижната организация Consumer Reports, даваща оценка на нови за американския пазар продукти, анонсира, че изключително важният за американския производител на електромобили Tesla модел Model 3 не може да бъде категоризиран като “Препоръчан ” продукт. Като съществени аргументи за това, от агенцията показват огромната спирачна дистанция на автомобила, както и трудната работа с един от главните и акцентирани върху от компанията-прозиводител детайли, а именно интегрираният многофункционален екран, благодарение на който се управляват всички съществени и вторични системи на колата.

От Consumer Reports разясняват, че представлява първата стъпка на Tesla в сегмента на по-достъпните електрически автомобили. От екипа са намерили доста детайли, които са им харесали, включително рекордната автономност и въодушевяващо ускоряване, но в това време са открити също по този начин и големи проблеми, като спирачна дистанция по време на тестване за екстремно спиране и сложни за ръководство контролни уреди. Именно те са довели и до това Model 3 да не получи рекомендацията на агенцията към потребителите за покупка.

По време на тестванията на Tesla Model 3 от Consumer Reports, електрическият автомобил на американската компания е отчел дистанция от 46 метра при прекъсване от 96 км/ч до 0, което е с 2 метра повече в съпоставяне с пълноразмерен американски пикап. От агенцията разясняват също по този начин, че резултатите на Model 3 са с 6 метра над средното за сегмента на компактните луксозни седани и с съвсем 8 метра повеч в сравнение с Model X.

В изявление за Consumer Reports, шефът на тестовете на изданието Car and Driver коментира: “Тествам коли в продължение на 11 години, и за 11 години, никой различен автомобил не се е откроявал с такова непостоянно прекъсване като този. ”

Сериозен проблем при Tesla Model 3 от Consumer Reports откриват и в многофункционалното табло, което е измежду отличителни черти на електромобила. Той е единствената възможност за ръководство на съвсем всички елементи на колата, включително външните огледала, климатичната апаратура, потокът на въздушната бликам, навигацията и даже отварянето на жабката.

Според Consumer Reports, това инженерно и конструкционно решение на Tesla принуждава водача да подхваща няколко стъпки за извършването на обикновени крайни цели, като това води до похищение на вниванието, т.к.т водачът би трябвало да отдели погледа си от пътя, както и една от ръцете си от кормилото.

От Consumer Reports подчертават и върху други проблеми при Model 3, като твърдо окачване, задни седалки без опора и нараснал звук при движение по високоскоростни пътища.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР