Престъпно трио обирджии претарашили три къщи в село Медковец. Това

...
Престъпно трио обирджии претарашили три къщи в село Медковец. Това
Коментари Харесай

Заловиха банда крадци, претарашили три къщи в Монтанско

Престъпно трио обирджии претарашили три къщи в село Медковец. Това оповестиха от полицията в Монтана.

На 4 януари са получени три сигнала за осъществените обири. Обадили се 31-годишен гражданин на Божурище и двама монтански поданици на 74 и 63 години. Те съобщили, че в края на 2019 година бандити са взломили парцелите им в село Медковец и направили обири на разнообразни движимости.

В единия парцел била разрушена железна решетка на входна врата на кухненско помещение и отнети печка на твърдо гориво, 3 дървени маси, 2 дървени стола, тв приемник, матрак за спалня, 2 черги и килим.

Във втория парцел причинителите са минали през неукрепен отвор в таванско помещение и проникнали в солидна жилищна постройка. От там са свили велосипед, 7 кг. захар " Сладея ", 7 кг. бяло брашно, 5 литра олио, а от мазе в същата къща откраднали 10 буркана с компот и 10 кг. картофи, както и детски велосипед.

В същия интервал от време били взломени 3 катинара на входни порти на къща, кухненска сграда и стопанска сграда, откъдето били откраднати акордеон, медна пръскачка, ел. проводник с дължина 50 метра.

В резултат на извършените издирвателни мероприятия чиновници на Участък Медковец открили причинителите. Оказало се, че това са трима локални поданици - 39-годишен рецидивист и двама престъпно проявени на 28 и 18 години. Кражбите са осъществени в друго съучастничество. Част от откраднатите движимости са открити и върнати на притежателите. 18-годишният и 39-годишният са арестувани за 24 часа в районното ръководство в Лом.

Работа продължава Участък Медковец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР