Престъпно пренебрежение на българските интереси има в проекта Турски поток“.

...
Престъпно пренебрежение на българските интереси има в проекта Турски поток“.
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Има престъпно пренебрежение на българските интереси в проекта Турски поток

" Престъпно неуважение на българските ползи има в плана „ Турски поток “. Парите са дадени на непознати компании, а не на български, а такива имаме. " Това разяснява в студиото на „ Лице в лице “, енергиен специалист и някогашен народен представител от „ ИТН “.
„ Не знаем за какво Унгария се отхвърля от този пренос, газопроводът ще работи 4 години до България и Сърбия. Връзки на този газопровод до нашата газопроводна мрежа не са планувани “, добави Хиновски. Той изясни и че не е открита пътната карта на плана. „ Пътната карта я няма на „ Турски поток “. Искахме да я забележим от енергийната общественост. Поискахме я по закона за обществената информация, с цел да проверим какви задължения е поела страната ", посочи той.
 Иван Хиновски: Нямаме потребност от АЕЦ ”Белене ” Иван Хиновски: Нямаме потребност от АЕЦ ”Белене ”
„ Като част от партията на Слави Трифонов ние желаеме една от модерните европейски трендове на изместване на производството на еле...
" През 2017 година от някогашния министър на енергетиката Теменужка Петкова получихме отговор – не, а претекстовете бяха - още е във фаза на осъществяване плана. Може да се приемe, само че в този момент направих едно запитване в 45-ия парламент към Петкова с молба да ми даде документите и в комисията за инспекция на активността на държавното управление, поискахме да се даде този документ, Петкова сподели: Няма нищо “, разяснява някогашният народен представител от Има Такъв Народ.
Той повдигна тематиката и за отговорностите в енергетиката. Според него БЕХ е абдикирала от ролята си на консолидирана инженерна политика за развиване на сдруженията и е станала „ финансова къща “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР