Престъпната мрежа на Евелин Банев - Брендо е изпрала над

...
Престъпната мрежа на Евелин Банев - Брендо е изпрала над
Коментари Харесай

Пране за милиони: Федералната прокуратура на Швейцария с разкрития за мрежата на Брендо


Престъпната мрежа на Евелин Банев - Брендо е изпрала над 70 милиона швейцарски франка за три години, оповестяват локалните медии.

Обвиняеми са двама българи - състезател и банков чиновник.

bTV изпрати питане по случая до федералната прокуратура на Швейцария. В обвинителния акт, който федерелната прокуратура на Швейцария ни изпрати се показва, че парите, минавали през сметки в банката, са били от продажбата на опиати.



„ Заподозрените са български герой, живеещ в кантон Вале и работещ най-вече като служащ, и негов шеф. Между септември 2008 година и юни 2015 година следствието по подозрения за тежко изпиране на пари и присъединяване в незаконна организация беше разширено, с цел да включи някогашен чиновник на банка “, споделят от прокуратурата.

За три години през схемата са минали над 70 милилона швейцарски франка, в началото обвиняването е било за 140 милиона.



Името на Брендо не попада в обвинителния акт. Той има три присъди в три страни. Беше задържан предходната година в Киев. Държавата ни направи искане да бъде екстрадиран тук, само че това евентуално няма да стане, защото той е придобил украинско поданство.

Заради огромната незаконна скица, престижът на една от най-големите банки в Швейцария е съществено заплашен, настояват анализатори.

„ Поне от юли 2004 година до декември 2008 година някогашният изпълнителен шеф на Credit Suisse AG отговаряше за бизнес връзките с незаконната организация “, споделят от прокуратурата.

Делото за пране на пари стартира идната седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР