Престъпната мрежа на Евелин Банев - Брендо е изпрала над

...
Престъпната мрежа на Евелин Банев - Брендо е изпрала над
Коментари Харесай

Федералната прокуратура на Швейцария: Мрежата на Брендо е изпрала 70 млн. франка

Престъпната мрежа на Евелин Банев - Брендо е изпрала над 70 милиона швейцарски франка за три години, оповестяват локалните медии.

Обвиняеми са двама българи - състезател и банков чиновник.

В обвинителния акт, който федерелната прокуратура на Швейцария ни изпрати се показва, че парите, минавали през сметки в банката, са били от продажбата на опиати.

„ Заподозрените са български герой, живеещ в кантон Вале и работещ най-вече като служащ, и негов шеф. Между септември 2008 година и юни 2015 година следствието по подозрения за тежко изпиране на пари и присъединяване в незаконна организация беше разширено, с цел да включи някогашен чиновник на банка “, споделят от федералната прокуратура на Швейцария на питане от БТВ по случая.

За три години през схемата са минали над 70 милилона швейцарски франка, в началото обвиняването е било за 140 милиона.

Името на Брендо не попада в обвинителния акт. Той има три присъди в три страни. Беше задържан предходната година в Киев. Държавата ни направи искане да бъде екстрадиран тук, само че това евентуално няма да стане, защото той е придобил украинско поданство.

Заради огромната незаконна скица, престижът на една от най-големите банки в Швейцария е съществено заплашен, настояват анализатори.

„ Поне от юли 2004 година до декември 2008 година някогашният изпълнителен шеф на Credit Suisse AG отговаряше за бизнес връзките с незаконната организация “, споделят от прокуратурата.

Делото за пране на пари стартира идната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР