Престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки чрез фиктивни курсанти

...
Престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки чрез фиктивни курсанти
Коментари Харесай

Удар! Разбиха нагла схема за търговия с шофьорски книжки

Престъпна скица за придобиване на шофьорски книжки посредством фиктивни курсанти разруши ”Икономическа полиция” при ОДМВР Бургас.
Организатор на схемата е Красимир Н. от Бургас - инструктор с частна школа, който употребявал трети лица, които се явявали на изпити вместо негови курсанти.
Установено е, че за броени месеци инструкторът провел няколко индивида, които се явявали вместо двама негови курсанти, обучавани по данни от „ Автомобилна администрация” в неговата частна школа. Установени и арестувани са лица, явявали се вместо курсантите на уредника на схемата, както и хора, поръчали на Красимир Н. въпросната "услуга ", прецизираха от полицията.
Неутрализирането на незаконната скица е осъществено след няколкомесечно полицейско наблюдаване. При извършената спецакция, проведена от бранш ”Икономическа полиция” при ОДМВР Бургас, е действано на територията освен на Бургас, само че и в Стара Загора, Шумен и Сливен.
Организаторът Красимир Н. е арестуван, претърсени са жилището му и употребения от него автомобил ауди.
Фалшивите курсанти се явявали на изпити с неистинен персонални карти, в които са посочени действителните данни на лицата, искащи да придобият удостоверение за правоуправление, само че с сменени фотография, прецизираха от пресцентъра на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас.
Към момента инструкторът е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража ".

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР