Престъпна група, занимаваща се с рекет, палежи, лихварство, наркотици и

...
Престъпна група, занимаваща се с рекет, палежи, лихварство, наркотици и
Коментари Харесай

Разбиха жестока престъпна банда в Козлодуй, Оряхово и Бяла Слатина

Престъпна група, занимаваща се с рекет, палежи, лихварство, опиати и изтезания, беше разрушена в Козлодуй при огромна акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. В града са струпани и доста сили на жандармерията, съобщи бТВ.

По неофициална информация водач на бандата бил престъпно проявеният Цветелин Ценов, прочут с прякора Квиц.Част от жертвите на бандата за наказване били изнасилвани – това бил " почеркът” на групата.

По разнообразни информации са арестувани сред 9 и 12 души от бандата, работила във Врачанско. 12 души са арестувани при акция на ГДБОП и жандармерията в област Враца. Спецоперацията е против незаконна група, занимаваща се с рекет, палежи, лихварство и разпространяване на опиати, съобщи Нова телевизия.

Действията на униформените са били главно на територията на Козлодуй, Оряхово и Бяла Слатина. Претърсена е и къщата на Цветан Тинчев-Ландърса, оповестиха от прокуратурата.

Извършват се претърсвания в жилища и коли, разпитват се очевидци, оповестиха по-рано от прокуратурата.

По предписание на основния прокурор Сотир Цацаров на място са изпратени екипи от Бюрото по отбрана на очевидци за застраховане на дейностите по следствие и оказване на отбрана на очевидците, оповестяват още от държавното обвиняване.

Утре шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова ще дадат в Оряхово брифинг по тематиката.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР