Престъпление и наказание, но не като философски роман, а в

...
Престъпление и наказание, но не като философски роман, а в
Коментари Харесай

Убийствата на пътя след употреба на алкохол или наркотици - престъпление при евентуален умисъл или по непредпазливост?

" Престъпление и наказване ", само че не като метафизичен разказ, а в нашето си всекидневие, в което децата ни не престават да биват убивани на пътя. Шок за всички незабавно след случая и болежка за цялостен живот за околните на жертвите. А тъжният извод е, че нищо не се трансформира или не се трансформира толкоз бързо, колкото ни се желае.

За изводите - за взетите и невзети решения след огромните нещастия на пътя в " Денят стартира " гостуваха двама юристи, които са част от знаковите каузи, които следим през последните години - Димитър Марковски и Пламен Димитров.

Тази процедура за закононарушение при възможен предумисъл е от много скоро. Тя беше въведена на процедура при делото за гибелта на Милен Цветков, разяснява юрист Марковски. Той обясни, че при такива каузи би трябвало да е налице извънредно жестоко нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата, също по този начин висока централизация на алкохол в организма. Третият фактор е неналичието на дейности по попречване на случая.

Адвокат Димитров разяснява, че е доста тънка границата сред обвиняването за възможен предумисъл и такова при несъобразителност.

" Би следвало Върховният съд да излезе с тълкователно разпореждане при тези каузи дали има възможен предумисъл или несъобразителност, защото качвайки се пийнал или дрогиран, аз съм съзнавал публично рисковите последствия, които биха станали ", сподели Димитров.

Вижте и още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР