Прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков отказа да коментира назначаването

...
Прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков отказа да коментира назначаването
Коментари Харесай

Класифицирано „секретно: Кремъл не коментира назначението на ген. Лапин

Прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков отхвърли да разяснява назначението на генерал-полковник Александър Лапин за шеф на Генералния щаб на Сухопътните войски на въоръжените сили на Руската федерация. Той съобщи това по време на диалог с кореспонденти във вторник, 10 януари, съобщава РИА Новости.

„ Знаете, че има открити президентски укази, има президентски укази, класифицирани като „ секретни “, разяснява представителят на Кремъл.

Той добави още, че измежду оповестените документи към момента няма декрет за назначението на Лапин.

Назначаване на Лапин за началник-щаб

Сутринта на 10 януари съветската организация РБК, базирайки се на източник в съветското министерство на защитата, заяви, че генерал-полковник Александър Лапин е назначен за шеф на щаба на Сухопътните войски на Русия.

Преди това командирът командваше групата войски „ Център “, взела участие в боевете при Лисичанск на територията на Украйна.

Междувременно в Русия Лапин е подложен на критика и упрекван в посредствени бойни дейности. Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров, ръководителят на групата Вагнер Евгений Пригожин и някогашният водач на донецките бойци Игор Стрелков-Гиркин се изрекоха отрицателно за новия шеф на Генералния щаб.

Какво се знае за Александър Лапин?

Лапин е роден през 1964 година в Казан. През 2017 година е назначен за началник-щаб на групата съветски войски в Сирия, през ноември същата година оглавява командването на Централния боен окръг. През 2018-2019г командва група войски в Сирия. На 4 юли 2022 година е почетен със званието „ Герой на Русия “ за присъединяване си във войната против Украйна.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР