Прессекретарят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че страната

...
Прессекретарят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че страната
Коментари Харесай

Русия ще гони над 50 британски дипломати, днес руските напускат САЩ

Прессекретарят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че страната ѝ има намерение да изгони повече от 50 английски дипломати като огледални ограничения за решението на Англия да изгони сътрудници от съветските дипломатически представителства , предава ТАСС.
„ Разликата в броя на съветските и английските дипломати е повече от 50 души “, съобщи Захарова.
В петък в Москва оповестиха за ответни ограничения против дипломатическите представителства на редица западни страни, решили да изгонят съветски дипломати в границите на координирана акция след случая в Солсбъри, съобщи Фокус.

В същото време през днешния ден 60-те оповестени за личност нон грата от Съединените щати съветски дипломати напущат страната и се прибират вкъщи , сподели посланикът във Вашингтон.

„ На 31 март дипломатите, които бяха оповестени за личност нон грата, летят за дома дружно с техните фамилии ", съобщи пред кореспонденти съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов.

Става дума за общо 171 души, съобщи ТАСС казаното от Антонов.

Руското държавно управление обезпечи два самолета за превозването, единият от които ще мине през Ню Йорк, откъдето ще бъдат взети членовете на 14 фамилии.

Тази седмица Вашингтон се причисли към съдружниците на Англия в изгонването на съветски дипломати в отговор на офанзивата против съветски разузнавач в Солсбъри, и до момента 150 съветски дипломати бяха предизвестени да изоставен Съединени американски щати, страни от Европейски Съюз, членки на НАТО и други страни, съобщи БГНЕС.
Въпреки тези дейности съветският дипломатически личен състав в Щатите няма да остане дълго с понижен състав, тъй като местата на експулсираните могат да бъдат заети от други съветски чиновници, оповестиха от Вашингтон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР