Прессекретарят на руското МВнР разкритикува остро служебния премиер Гълъб Донев

...
Прессекретарят на руското МВнР разкритикува остро служебния премиер Гълъб Донев
Коментари Харесай

Заради Паметника на Съветската армия: Критика от Русия към Гълъб Донев

Прессекретарят на съветското Министерство на външните работи разкритикува остро служебния министър председател Гълъб Донев поради позицията му за Паметника на Съветската войска. Дипломатът го упрекна в липса на политическа воля да каже " надалеч ръцете " от монумента в центъра на София. Позицията на Захарова бе публикувана от Руското посолство у нас.
Миналата седмица културната комисия към Столичния общински съвет реши паметникът да бъде изместен. В утвърденото предложение е заложено столичният кмет Йорданка Фандъкова да изиска от страната да реалокира паметника, защото не е общинска благосъстоятелност. По-късно Донев прикани тематиката да се остави за след изборите.
В коментара си Захарова показва, че " тази дива самодейност идва от евроатлантиците, контролиращи столичния внушителен орган ". " Очевидна е връзката с идните предварителни парламентарни избори в България, с желанието на обособени групи, претендиращи за власт, да показват способността си деликатно да улавят и неотложно да извършват упованията на западните си сътрудници, които оказват значително въздействие върху вътрешнополитическите процеси в страната ", добавя Захарова. Според нея през днешния ден паметниците на тези, които " освобождаваха България, се трансформират в разменна монета ".
Захарова приветства елементарните българи, застанали на жива верига, с цел да опазят паметника. Според нея патриотичният ентусиазъм на българските жители " ясно демонстрира, че макар бясната антируска агитация хората не могат да останат безразлични на фона на надигналия глава неонацизъм в Украйна, помнят и почитат подвига на съветския боец, донесъл независимост, мир и правдивост ". 
" Благодарни сме на жителите на България, които опазиха паметника. Виждаме в това отдаденост на традицията, тесни връзки сред народите на нашите страни ", заключи Захарова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР