Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков обясни защо руският държавен

...
Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков обясни защо руският държавен
Коментари Харесай

Кремъл обясни защо Путин не поздравява Байдън за победата

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков изясни за какво съветският държавен глава Владимир Путин не поздравява Джо Байдън с избирането му за президент на Съединени американски щати.

" Предвиждайки вашия вероятен въпрос по отношение на поздравяването на Путин към определения президент на Съединени американски щати, считаме за вярно да изчакаме формалното обобщаване на резултатите от изборите ", сподели Песков.

Той също по този начин изясни за какво Путин поздрави Доналд Тръмп за избора му през 2016 година незабавно след изборите, до момента в който Байдън - не.

" Разликата е ясна. Виждате, че предстоят избрани законови процедури, които бяха оповестени от настоящия президент, тъй че обстановката е друга. Затова считаме за вярно въпреки всичко да изчакаме формалното известие ", сподели той.

Песков добави, че Русия е подготвена да работи с всеки президент на Съединени американски щати, определен от американците.

По-рано претендентът на демократите Джо Байдън разгласи успеха си на президентските избори в Съединени американски щати и се обърна към американската нация.

Настоящият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се зачуди за какво американските медии прогласяват съперника му Джо Байдън за определен държавен глава след последните избори. Ръководителят на Белия дом акцентира, че по време на гласуването са регистрирани нарушавания, което значи, че " изборите към момента надалеч не са завършили ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР