Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече тревожна

...
Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече тревожна
Коментари Харесай

Песков: Ситуацията около Запорожката атомна електроцентрала е тревожна

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова тревожна обстановката към Запорожката атомна електроцентрала, оповестяват съветски медии.

„ Ситуацията към Запорожката атомна електроцентрала към момента е тревожна ",каза Песков. Той изясни, че " украинската страна към момента счита за допустимо осъществяването на обстрел " на гарата.

Всички авансово сложени цели на специфичната военна интервенция, в това число освобождението на Донецката национална република (ДНР) и Луганската национална република (ЛНР) в границите от 2014 година, остават в действие ", добави още Дмитрий Песков.

" Върховният главнокомандващ не е приказвал за нови цели. Всички предходни цели остават на дневен ред ", сподели Песков.

В отговор на уточняващ въпрос дали с изключение на задачите за денацификация и демилитаризация става въпрос за освобождението на ДНР и ЛНР в границите от 2014 година, представителят на Кремъл отговори утвърдително: " Разбира се, да. Разбира се. Това са субекти на Федерацията, те би трябвало да бъдат освободени. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР