Прессекретарят на Министерството на отбраната на САЩ Джон Кърби потвърди

...
Прессекретарят на Министерството на отбраната на САЩ Джон Кърби потвърди
Коментари Харесай

САЩ: Допълнителните войски в Източна Европа не са там за постоянно, те няма да се бият в Украйна

Прессекретарят на Министерството на защитата на Съединени американски щати Джон Кърби удостовери в сряда, че Вашингтон ще изпрати спомагателни войски към своите съдружници от НАТО Румъния, Полша и Германия.

" Това не са непрекъснати ходове " и " тези военни сили няма да се бият в Украйна ", разясни той по време на брифинг за пресата, съобщи БНР.

Кърби също по този начин разкри, че Пентагонът може да реши да предприеме сходни дейности още веднъж, в случай че е належащо.

По-рано през днешния ден " Уолстрийт джърнъл " заяви, че скоро ще бъдат преместени 1000 американски бойци от Германия в Румъния и ще бъдат изпратени 2000 бойци от Съединени американски щати в Полша и Германия.

Междувременно Полското бюро за национална сигурност удостовери в сряда, че Съединените щати ще разположат още 2500 бойци в Полша като част от проектите на администрацията на президента Байдън да трансферира повече бойци в Източна Европа на фона на възобновеното напрежение сред Украйна и Русия.

Ръководителят на бюрото Павел Солох разгласи новината дни, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че американското държавно управление възнамерява да разположи повече сили в района, засилвайки още повече напрежението с Москва.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР