Прессекретарят на Белия дом прекрати пресконференцията, докато Байдън все още отговаря на въпроси на репортери

...
Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер в неделя внезапно прекрати
Коментари Харесай

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер в неделя внезапно прекрати пресконференция с президента Джо Байдън в Ханой, Виетнам, като в един момент взе микрофон и обявяването на събитието приключи, въпреки че президентът все още отговаряше на въпроси на репортери в стаята.

Докато президентът отговаряше на извикани въпроси от пресата, Жан-Пиер взе микрофона, за да обяви , „Благодаря на всички – това приключва пресконференцията.“ Байдън остана на сцената за кратко след съобщението й, отговаряйки на един допълнителен въпрос, въпреки че пълният му отговор не се чуваше.

В този момент Байдън беше приел петте въпроса от репортерите в стаята, които каза, че ще , преди да обяви: „Какво да ти кажа, не знам за теб, но аз си лягам.“ Белият дом обяви в началото на пресконференцията, че Байдън планира да отговори на въпроси от петима репортери.

Президентът обаче се забави на сцената, отговаряйки на допълнителни въпроси за това, което е казал на китайския премиер Ли Цян преди той беше прекъснат от прессекретаря.

По време на пресата Байдън признава изискванията на бурното пътуване, пошегувайки се в един момент: „Тези петдневни пътувания по света не са проблем.“

Минути преди Жан-Пиер да приключи пресконференцията, Байдън беше дал дълъг отговор, който включваше разсеяно обяснение защо използва израза „лъжлив войник пони с кучешко лице“ в опит да обясни чувствата си към политици, които отричат съществуването на изменението на климата.

Моментът идва дни, след като анкета на CNN показа, че около три четвърти от американците казват, че са загрижени, че възрастта на Байдън може да повлияе негативно на настоящото му ниво на физическа и умствена компетентност и способността му да служи още един пълен мандат, ако бъде преизбран. Защитниците на Байдън отхвърлиха притесненията относно възрастта му и Белият дом често изтъкваше енергийните му нива при изтощителни международни пътувания като настоящото като доказателство, че възрастта му не е проблем.

Такива графици за пътуване водят до Жан-Пиер да каже на Джейк Тапър от CNN миналия месец, че „никой друг президент не е успял да свърши“ работата като Байдън.

„Хората преследваха президента на възрастта му – направиха го през 2019 г. направиха го през 2020 г., водещи до общите избори, и го направиха през 2022 г. и познайте какво? Той ги побеждава всеки път“, каза Жан-Пиер, „защото държи пръст в пулса на това, от което се нуждае американският народ, той говори за въпроси, които наистина са от значение за американския народ, и го постига.“< /p>

За повече новини и бюлетини на CNN създайте акаунт на CNN.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР