Пресният случай с анонимната милионерка Гинка Върбакова отново ни напомни,

...
Пресният случай с анонимната милионерка Гинка Върбакова отново ни напомни,
Коментари Харесай

Не е само Гинка

Пресният случай с анонимната милионерка Гинка Върбакова още веднъж ни подсети, че от матрицата няма излаз. Днес България е в плен на " офшорната бурка " и могъщи бизнес ползи, които монополизират страната.
Има едни такива сайънс фикшън сюжети, където към теб се разхождат съвсем действителни хора, единствено че някои от тях се оказват роботи. За да ги различиш, би трябвало да откриеш примерно дребен контакт за зареждане на тила. По-опитният фен се усъмнява още от прекомерно безпогрешното им държание, овладения звук, неналичието на всевъзможни по-дълбоки страсти отвън заложената стратегия.
Всъщност главното занятие на медийните анализатори е такова: наблюдавайки следващия " сериал ", да разясняват в действително време: " Този май не е същински, зад него стои оня, а зад оня пък - еди-кой си ". Публичният живот се слива с тайните сюжети: нищо не е каквото наподобява и даже най-незначителните обстоятелства са част от огромната логическа верига. Разбирате за какво публиката загуби усет към лично политическата проблематика, за какво свадите се оттичат в медийната канализация и към този момент няма ляво, няма дясно; просто разконспирирането на маските стана толкоз забавно, че другото бледнее.
Непрестанна недоверчивост
Забележителното е, че тук не става дума просто за някаква национална параноя; самата действителност е издигната по този начин, че да ни държи в непрестанно положение на недоверчивост. Вземете пресния случай с госпожа Гинка Върбакова. Тя сподели, че има 100 милиона лв., към 120 милиона би следвало да извади от джоба си на следващия ден, с цел да притегли заеми за финансиране на план за 600 милиона (20%), което значи че има още повече. Това за България е съществено благосъстояние - става известно обаче, че ние не знаем нищо за нея. Тя не е в класациите на някакъв български " Форбс ", не я интервюират другояче жадните за луксозен живот жълти медии. Върбакова се оказва един неизвестен мултимилионер - малко като Корейко от " Златния телец ", който води живот на непретенциозен руски деец.
Можем единствено да гадаем кой стои зад договорката за ЧЕЗ - дали Христо Ковачки, Делян Пеевски, руско-грузинска офшорка, самият Бойко Борисов... Съвсем скоро национал-популистите прокараха безумния си закон за бурките с аргумента, че хората у нас трябвало да вървят с намерено лице. Съгласен! Не ги смущава обаче това, че не 20 афектирани дами от Пазарджик, а най-богатите българи крият лицата си.
Подобен номер ни бе изигран с Топлоелектрическа централа Варна, преди този момент с Булгартабак; не разбрахме и кой тъкмо стои зад ликвидацията на неуместната за властта телевизия BiT. Професионално лице чартърен на име Георгиус от Кипър ще застроява Пирин - в случай че рече да унищожава природата, ще хванем на босия опинците, както към този момент сме правили. Самият министър председател съобщи, че зад него евентуално стои Цеко Минев, въпросният предприемач обаче отхвърли - и юридическият съспенс беше отсрочен за идната серия.
Най-вбесяващото във всичко това е изказванието, че всичко е законно - да вземем за пример законно е някакви хора да крият лицата си зад офшорки. С ушите си чух по какъв начин господин Симеонов (приватизирал патриотичната идея) сподели, че в тях няма нищо неприятно, това се правело " с цел да се икономисат налози ". Дали го написа в тефтерчето на Левски, не помня. Офшорната концепция обаче не просто удря в сърцето на националния ни интерес - тя трансформира в маскарад самото ни обществено пространство. А кой знае за какво кръстоносците от похода против либерализма през днешния ден обичат да пропущат тази най-уродлива негова рожба. Е да, по-лесно е да громиш бежанци или пък интерсексуални хора, в сравнение с могъщи бизнес ползи, които монополизират страната.
Самата загадка, с която е обвеяно благосъстоянието през последните десетилетия, подкопава същината на демокрацията. Защо би трябвало да се знае, че аз съм очевиден притежател на жилището си и специалността ми да е ясна за всички, а оня, от който зависят хиляди българи, да се крие? Разбирам полицията да пази в загадка какъв откуп са платили родителите за отвлечено дете, само че какво има за криене в една огромна договорка, в това коя тъкмо банка ще я финансира или от кое място си спечелил парите си? В чужбина непрестанно чета за това какъв брой пари са платили за каква компания, в гордата ни родина обаче все опираме до комерсиална загадка, преминаваща в омерта. Обяснението, че предприемачът се опасява от неприятни хора, които ще научат какъв брой е богат и ще го шантажират, ни взима за балъци. Защото нарушителите надали чакат да се осведомят от малкия екран.
Управляващите са емигрирали от нашия свят
Работата е в това, че тези, които в действителност ни ръководят, са емигрирали от света ни. Парите им - заровени по острови на съкровищата, децата - в Швейцария, телата - в затворени комплекси. С нас взаимодействат сурогатите, направлявани отдалечено. И това - на фона на една симулирана от медиите реалност, в която като че ли се водят диспути по значими тематики, да вземем за пример какъв брой часа да се учи Вазов в 11 клас. Неслучайно въпросът #КОЙ не слиза от обществените мрежи към този момент пет години: зад него се крие ужасът от неочакваното чувство за загуба на действителност.
Класическият капиталист е в центъра на публичността - с каретата си, с цилиндъра, с благотворителните балове. Пак го ненавиждат, само че най-малко е там, част от общността, която експлоатира, част е от нея. Новата технология на владичество се състои в това, че повелителите на капитала все по-често просто отсъстват. Събират се някъде в тесни кръгове, ръководят отдалечено, замитат следите си. Нали си го представяте: вместо да стачкуват за по-големи заплати, служащите първо би трябвало да се помъчат да схванат кой тъкмо би трябвало да им заплати тези заплати. И всичко е законно, тъй като таман такива закони сме разрешили да се одобряват. Ако пък кажете: дай да променим тия пусти закони и да забраним офшорките, ще кажат - да но това ще съсипе бизнеса, тъй като ще ни отнеме конкурентно преимущество. Молчать, не рассуждать!
Моделът на " офшорната бурка "
Лично мен ме е боязън, че в случай че не намерим рационално решение, с цел да върнем физически управниците с открити лица сред нас, нещата ще се трансформират по пагубен метод. Но най-малко ще се съгласите, че моделът на " офшорната бурка " незабелязано се популяризира върху цялата ни гласност. Кой ще ти повярва през днешния ден, че един публицист може да приказва неща, които не му диктуват в слушалката? Че НПО-активистът може да се ангажира с дела, не тъй като му заплащат? Всички са под съмнение до второ разпореждане - и тези, които заграбват страната, и тези които ги разобличават. Роботите са сред нас!
Ако се замислите, ще разберете за какво към този момент десетилетия не вършим нищо, с цел да открием лицата. Ако повярваме, че светът по определение е един огромен скрит план, няма да ни идва на разум да им пречим. Дето се споделя, те даже имат интерес да ни пробутват понякога един сюжет вид " Гинка ", с цел да ни напомнят, че от матрицата няма излаз.
Източник: Дойче веле


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Гледна точка  КолиЧЕЗтвено изменение – каЧЕЗтвено струпване КолиЧЕЗтвено изменение – каЧЕЗтвено струпване  Ще се настани ли повече олигархичният модел след локалните избори? * Ще се настани ли повече олигархичният модел след локалните избори?*  Пътищата като разграден двор Пътищата като разграден двор  Гърците, които търсят утеха в България Гърците, които търсят утеха в България  Къде заЧЕЗват всички? Къде заЧЕЗват всички? Интервю Още Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати
Фондация " Ако си дал " открива хранителна банка в Смолян и в...
Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Прогноза за времето за месец МАРТ
Тази година през март се чака междинната месечна температура да бъде към нормата, която в Северна България и високите полета е сред...
Рекорден мраз в София, в Европа има жертви Министерски съвет: Информацията за договорката с ЧЕЗ е изпра... Ако е доста студено, чиновниците имат прав... Ананиев: До 15 май ще разсрочим заплащанията... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 1 март
Овен Първият ден на март ще ви подскаже, че би трябвало да забавите темпото. Може да не се наложи да получавате предизвестие за това. Ако...
Месечен хороскоп за март 2018 година КОИ са " те ", които вършат прелом на Борис... Дъщерята на Цветан Василев: Баща ми беше м... Автобус разтовари пътуващи в снега, посред... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Руските служби са предотвратили 25 гнет...
През 2017 година на територията на Руската Федерация са били предотвратени 25 терористични атентата, включително подготвяна офанзива по време...
Лавров: Съединени американски щати образоват европейците по какъв начин да из... ЧЕЗ и ЕВН изпращат заявки до КЕВР за прочие.. Гинка Върбакова е съгласна страната да вл... Вестникът на чешкия министър председател: Бабиш не е прочие..  www.expert.bg  6 метода да превърнете напрежението в мотивация 6 метода да превърнете напрежението в мотиваци...  Разкриха тъкмо какъв брой богат е Ед Шийрън Разкриха тъкмо какъв брой богат е Ед Шийрън  Гинка Върбакова няма срещу страната да влезе в договорката за ЧЕЗ Гинка Върбакова няма срещу страната да...  Надбавките за млади фермери ще бъдат увеличени двойно Надбавките за млади фермери ще бъдат уве...  www.iwoman.bg  Парфюм за душата: Събличам комфорта, об(л)ичам себе си Парфюм за душата: Събличам комфорта, об(...  Месечен хороскоп за март 2018 Месечен хороскоп за март 2018  Дневен хороскоп за 1 март Дневен хороскоп за 1 март  Честита Баба Марта Честита Баба Марта  http://www.sportlive.bg  Нова паника в ПСЖ, Мбапе се контузи Нова паника в ПСЖ, Мбапе се контузи  Представят през днешния ден Мъри Стоилов като селекционер на Казахстан Представят през днешния ден Мъри Стоилов като селекц...  Футболисти и шефове се обърнаха против Арсен Венгер Футболисти и шефове се обърнаха против Ар...  Гуардиола дефинира кой е най-важният трофей за Манчестър Сити Гуардиола дефинира кой е най-важният тро... Интервю Още Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати
Фондация " Ако си дал " открива хранителна банка в Смолян и в...
Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани Задържаха майка, блъснала учителка на щерка си... 49 0 Изгорените мостове на доверието... 72 0 Силният снеговалеж затвори летището в Женева... 78 0

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР