Преследването на трафиканти на нелегални мигранти предизвиква катастрофи с жертви

...
Преследването на трафиканти на нелегални мигранти предизвиква катастрофи с жертви
Коментари Харесай

Мигрантският поток към Гърция не стихва

Преследването на трафиканти на незаконни мигранти провокира произшествия с жертви по автомагистралата, което принуди регионалната администрация в Еврос да потърси подпомагане на премиера Кириакос Мицотакис.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1187
Въпреки високите температури притокът на незаконни мигранти към Гърция не стихва.

Невинни хора умират от произшествия по автомагистралата Александруполис - Солун, провокирани от полицейско гонене на коли с мигранти. В опит да избегнат арест трафикантите карат с доста висока скорост, което води до жертви, написа в публично писмо заместител регионалният шеф на Еврос до премиера Кириакос Мицотакис.

Местните управляващи упорстват да се откри метод колите, за които поражда подозрение, че транспортират незаконни мигранти, да се ревизират и да се стопират преди да влезнат в придвижването на автомагистрала.

Ежедневно гръцките служители на реда арестуват трафиканти, които транспортират незаконни мигранти от турската граница до Солун.

В същото време не стопира и притокът за незаконно влизане в страната на идващи мигранти от Турция. Днес гранична морска защита арестува яхта до остров Родос с 16 незаконни мигранти. На остров Кос бяха избавени 34 мигранти от потъваща лодка. Сред тях и дребни деца. До остров Лесбос през днешния ден също се организира сполучлива избавителна акция за бедстващи в морето мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР