Пресконференция по ушу. Снимка: Искра.бг От днес до 10 септември Бургас

...
Пресконференция по ушу. Снимка: Искра.бг
От днес до 10 септември Бургас
Коментари Харесай

Кунг-фу елитът на Европа: Стефан Колев с амбиция за Световен център по ушу в Бургас

Пресконференция по ушу. Снимка: Искра.бг

От през днешния ден до 10 септември Бургас посреща Кунг-фу елитът на Европа с водачите на федерации от 39 страни . В рамките на визитата ще се организира интернационална конференция, на която ще бъдат маркирани идващите огромни интернационалните събития , отдадени на най-древното китайско бойно изкуство. Основен акцент на форума ще бъде представянето и опциите на Бургас като център за състезателен туризъм .

Международният конгрес е по самодейност на президента на Българската и вицепрезидент на Европейската федерации по ушу – Стефан Колев, в партньорство с Община Бургас. Инициативата е на Стефан Колев в партньорство с Община Бургас. Амбицията на международния ни първенец Стефан Колев е превръщането на града в Световен център на Ушу/Кунг-фу , посредством провеждането на годишни интернационалните спортни събития. Колев сподели по време на конференцията пред присъстващите и публицисти:

„ Знаете, че нашето събитие беше проведено преди много време, тъй че мисля да се фокусираме върху идващите два дни, защото в Европейската федерация по ушу би трябвало да се свърши огромна работа за новия й старт. За мен е изключителна чест да бъда хазаин на това събитие дружно с водачите на организациите по Ушу. През тези три дни ще бъде свършена извънредно значима работа. Моята персонална цел и повода да бъдем домакини на това събитие е устрема Бургас да бъде център на Световното ушу и постоянно да бъде хазаин на Ушу събитията в Европа и света. “

Можете да видите цялата конференция във видеото:

Колев напомни, че стартът беше даден през 2016 година, когато за първи път в историята на ушу, Световното състезание за младежи не се организира в Азия, а в Бургас . Положителните мнения от положителната организация станаха причина единствено 2 години по-късно града ни да бъде хазаин на следващия най-голям интернационален конгрес в дисциплините.

Така Бургас стабилно застана на международната карта в най-масовото бойно изкуство . От Световната здравна организация /СЗО/ го оповестиха за спорт на XXI век, а президентът на Българската федерация, Стефан Колев получи цялостната поддръжка на водачите на организациите по Ушу от над 65 страни по света и избор да влезе в управлението на Европейската федерация.

Китайското бойно изкуство , познато под термините “У-шу ” и “Кунг-фу ”, от дълго време е известно за европейците. То закупи най-голяма известност от филмите на Джет Ли, Джеки Чан и други холивудски кунг-фу звезди с китайски корени.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР