Препоръката е да се търсят продукти от проверени производители и

...
Препоръката е да се търсят продукти от проверени производители и
Коментари Харесай

Качественият дезинфектант пази от COVID-19 - slava.bg

Препоръката е да се търсят артикули от тествани производители и в течна форма, а не гел

Купувайте единствено дезинфектанти, които са утвърдени от министерство на опазването на здравето и са от тествани производители. Всичко останало не пази от ковид и даже може да навреди на здравето ни. Това разгласи държавният здравен контрольор Ангел Кунчев в първия онлайн уебинар, отдаден на COVID-19 и ограниченията за стерилизация. На уебинара стана още ясно, че дезинфектантът наложително би трябвало да е минал през тествания в лабораторията на Националния център по заразни и паразитни заболявания, да е от тестван производител, да е с най-малко 70 на 100 спиртно наличие и да е в течно положение, а не под формата на гел. Това е по този начин, тъй като течността по-лесно доближава до всички гънки на кожата и се разнася по-ефективно.

Инициативата "COVID-19: обстановката, пациентите, решенията, прогнозите” е на Националната пациентска организация. В нея се включиха основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев, зам.-генералният шеф на Българския червен кръст доктор Надежда Тодоровска и ръководителят на УС на Неправителствени организации доктор Станимир Хасърджиев.

Събитието е първото от поредност уебинари, ориентирани към пациенти и техните близки, работодатели и чиновници, заетите в областта на публичните услуги, работещи в публични институции и така нататък, по отношение на трите правилото на стерилизация, отдалеченост и дисциплинираност, в изискванията на пандемия.

По думите му на пазара сега има над 100 козметични продукта, които претендират, че са дезинфектанти, само че те не могат да подсигуряват здравето на потребителите.

Според Ангел Кунчев хората би трябвало да четат деликатно етикетите, където е указан номера на разрешителното от Министерство на здравеопазването. Фирмите-производителки пък би трябвало да се ревизират в специфичен лист на здравното ведомство.
В момента има понижение с към 20 на 100 на инфектираните в България, което може би значи, че инфекцията понижава, сподели още доктор Кунчев.

Вълната, която мина през Балканите, в този момент се насочва към Европа, предизвести държавният здравен контрольор.
Съдържанието на дезинфектанта би трябвало да е съответно на потребностите, съобщи доктор Тодоровска. Според нея при всички параметри, цената също е фактор – той би трябвало да бъде наличен за всички, които желаят да опазят здравето си и на своите близки. Колкото и да се направляваме, въпреки всичко допираме лицето си, по тази причина дезинфекцията и миенето на ръцете е извънредно значимо, предизвести още доктор Тодоровска.

„ Въпреки необятната акция за предотвратяване от COVID-19, в последно време хората безусловно подценяват освен обществената отдалеченост и носенето на маски, само че дезинфекцията, която е жизненоважна на фона на идна втора вълна на ковид “, разясниха здравните специалисти по време на уебинара „ Това, от своя страна, заплашва човешки животи - освен на възрастните и на хората с хронични болести. Наблюдава се по-лесно предаване на болестта и сваляне на възрастта на новорегистрираните позитивни случаи и на тези, които подлежат на лекуване. Има наклонност на повишаване на новооткритите случаи и това е резултат от всеобщото неспазване на ограниченията “, добави доктор Хасърджиев.

На уебинара бяха разисквани още ограниченията, които страната и локалните управляващи би трябвало да подхващат, с цел да подсигуряват, че дезинфекцията на публични места, в това число заведения за публично хранене и магазини е задоволително ефикасна, с цел да се подсигурява здравето на посетителите. Обсъдена бе и настоящата обстановка в страната и прогнозите за развиването на COVID-19 епидемията.

От началото на пандемията в България, Националната пациентска организация (НПО) непрекъснато влага старания в предварителната защита против COVID-19. Създаден е информативен уебсайт www.covid.npo.bg, в който на наличен език е оповестена достоверна научна информация към характерните групи пациенти с хронични болести и лекуващите им лекари, както и осведомителна линия 0800 14 515 за консултация на пациенти по съответни болести от медицински експерти.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР