Препоръка да се евакуират с оглед наближаващия тайфун Шаншан получиха

...
Препоръка да се евакуират с оглед наближаващия тайфун Шаншан получиха
Коментари Харесай

Тайфунът Шаншан приближава Япония, властите искат евакуация за 90 000 души

Препоръка да се изтеглят с оглед наближаващия ураган Шаншан получиха през днешния ден съвсем 90 хиляди поданици на японското населено място Мобара в префектура Тиба, близо до столицата Токио. Това заяви националната работа по метеорология на Япония, представена от ТАСС.

На 89 963 души е предложено да се изтеглят заради опасност от свлачища. В Мобара към този момент са открити 33 центъра за настаняване на евакуирани, където да бъдат приютени локалните поданици.
Аналогични рекомендации може скоро да бъдат отправени към популацията на още няколко села и градчета в префектура Тиба.

Тайфунът Шаншан наближава сега Централна Япония откъм Тихия океан. Очаква се към среднощ да стигне остров Хоншу, където с намират префектурите Тиба и Ибараки. В двата района, а и в Токио, към този момент заваляха поройни дъждове, духа мощен стремителен вятър. В четвъртък към пладне тайфунът наподобява ще стигне до столицата, предизвестяват метеоролозите.

Шаншан е 13-ият ураган, регистриран през този сезон, отбелязва ДПА. Очаква се по пътя му в океана да се образуват талази с височина до 10 метра. Във връзка с бедствието досега бяха анулирани над 130 полета от и до двете основни летища на столицата Токио, заяви Асошиейтед прес.

Има и нарушавания в разписанието на железопътния превоз. Миналия месец Япония претърпя най-смъртоносното си естествено злополучие от повече от три десетилетия, отбелязва ДПА.

225 души починаха, а 10 остават в неопределеност, откакто проливни дъждове в западната част на страната предизвикаха наводнения и кални свлачища. Непосредствено по-късно Япония бе обхваната от гореща вълна, която попречва интервенциите по възобновяване в доста региони. Над 130 души са умряли от началото на лятото в страната в резултат на горещините. На места температурите надвишиха 40 градуса по Целзий.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР