Препоръчваме за море времето до 12 септември. Това прогнозира синоптикът

...
Препоръчваме за море времето до 12 септември. Това прогнозира синоптикът
Коментари Харесай

Идват серия от циклони! От другата седмица температурите рязко падат

Препоръчваме за море времето до 12 септември. Това предвижда синоптикът Петър Янков. Въпреки, че ще има дни с превалявания, това ще е последният интервал за отмора по българското Черноморие с удобно време.  

" В началото на септември, в интервала от 3-и до 5-и се окачват валежи със едва захлаждане, на 7-и и 8-и те ще доближат до Черноморието. От 9-и стартира по-сух интервал, който ще продължи до 12-13, и ще бъде най-вече слънчево. След това ще премине хладна вълна, която ще се задържи до 16-и, преваляванията у нас ще бъдат постоянно събитие ", посочи Янков, представен от в. " Труд ".

У нас първият есенен " полъх " се чака още при започване на идната седмица. От понеделник температурите ще паднат с до 10 градуса, ще бъде прохладно и предстоят гръмотевични стихии.

" След неделя температурите внезапно ще се намалят. В понеделник оптималната София ще бъде към 23 градуса, а на останалите места – до 28 градуса. Причината е хладна вълна от Западна Европа. Това са серия от циклони, които ще преминат през страната бързо ", уточни още Янков.

От идващия петък, в първите дни на септември живакът още веднъж ще тръгне нагоре и ще удари 36-37 градуса. Синоптиците предизвестяват, че вълнението на морето ще се усили от идната сряда, като ще има предпоставки за мъртво неспокойствие.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР